Watcher Enterprises haalt investering van 500.000 euro binnen

Business Angels doen kapitaalinjectie in Watcher Enterprises
Watcher Enterprises, het bedrijf van ondernemer Erik Recter, heeft een investering van 500.000 euro binnengehaald. Het geld gebruiken de ondernemers onder meer voor doorontwikkeling van het 'kinderhorloge' Kidswatcher en het seniorenalarm: de Vlinder. De financiering moet de stap vormen naar een marktrijp product.
Meedoen aan The Next Entrepreneur 2015?
Klik hier
Schrijf je nu in!
Lees verder
De investeerders achter deze injectie zijn twee Angel Investors. Precieze namen kan co-founder Dave Clark niet bekendmaken, maar het gaat om een Nederlander met een CFO-achtergrond en een Chinese multinational-CEO met een groot netwerk. "Dit brengt ons dichter bij de Aziatische markt," vertelt Clark. "Je kunt je wellicht voorstellen dat deze markt enorm is en voor buitenlandse partijen vaak moeilijke te betreden zonder een goede strategische partner." 
 
Erik Recter begon in 2013 het bedrijf Watcher Enterprises. Aanleiding was de korte vermissing van zijn nichtje in een ski-gebied. Het Kidswatcherhorloge met bijbehorende app helpt ouders om hun kind te lokaliseren of waarschuwen voor gevaar. 
 

12.000 bestellingen

De Kidswatcher ligt nog niet in de winkelschappen, maar de eerste grote test met testpersonen in binnen- en buitenland is achter de rug. Clark: "Inmiddels hebben we 12.000 bestellingen binnengekregen voor de Kidswatcher. Hieruit kunnen we opmaken dat er vraag is naar het product." Reden genoeg voor de onderneming om zich klaar te maken voor de productie, samen met de Chinese partner. "De Kidswatcher is een gecompliceerd product om te maken en we doen nu een designslag om het productieklaar te maken." De kapitaalinjectie moet de Kidswatcher marktrijp maken.
 

Crowdfunding

Het is de afgelopen jaren hard gegaan met het bedrijf. Meerdere keren haalde de onderneming een mooie investering binnen via crowdfunding. Ook is het team druk bezig geweest met de ontwikkeling van nieuwe producten. Begin 2015 lanceerde Recter een nieuw product: de Vinder, een seniorenalarm. Clark: "We gaan het product eerst in de Benelux uitzetten, gevolgd door Duitsland en Groot-Brittanie. We merken dat er veel aandacht is voor de Vlinder en zijn in gesprek met een aantal grote Zorgverzekeraars. Onze main focus ligt op korte termijn dan ook op de Vlinder."
 
Watcher Enterprises heeft op dit moment acht werknemers, maar daar blijft het niet bij. Clark: "Een deel van de investering is om te groeien en het team in rap tempo uit te breiden. Daardoor kunnen we zo goed en snel mogelijk onze producten een plaats in de markt te geven."

Praat met ons mee op

MKB Servicedesk
Postadres
Postbus 40273
3504 AB Utrecht

Bezoekadres:
Reactorweg 9a
3542 AD Utrecht
Tel: 088 652 00 50

Toegevoegd

U kunt verder winkelen of de bestelling afronden.

Afronden
MKB Servicedesk maakt gebruik van cookies
/7158/cookieverklaring-mkb-servicedesk.htm
 Meer informatie
 Melding sluiten