Dit zijn de innovatieve ondernemers van dit moment!

Uitgelicht: 4 winnaars Herman Wijffels innovatieprijs
Met de Herman Wijffels Innovatieprijs kunnen innovatieve, duurzame ondernemingen een extra steuntje in de rug krijgen door middel van een geldprijs. Met de prijs wil de Rabobank ontwikkelingen en innovaties die bijdragen aan een duurzame toekomst stimuleren.
Bedrijven die zich meer op maatschappelijke doelen richten dan op de financiële doelen worden ook wel ‘social enterprises’ genoemd. De maatschappelijke doelstellingen van deze organisaties zijn verschillend. Sommige willen arbeidsparticipatie voor kwetsbare doelgroepen verhogen, anderen richten zich weer op de zorg. Er zijn ook veel social enterprises die de wereld een betere plek willen maken met hun producten, en dat wordt beloond!
 
https://www.rabobank.nl/images/1520-herman-wijffels-innovatieprijs_29801042.jpg
 

De innovatieprijs in 2015

Op 12 november 2015 ontvingen vier ondernemers de Herman Wijffels innovatieprijs voor hun social enterprise. Drie kregen de hoofdprijs van 30.000 euro, de vierde kreeg de publieksprijs van 5.000 euro. De winnaars kunnen met deze investering hun organisatie verder ontwikkelen in 2016. De Herman Wijffels Innovatieprijs heeft drie categorieën : Food & Agri, Circulaire Economie en Vitale gemeenschappen & Zorg.  
 

Food & Agri

One2Born is de grote winnaar in de categorie Food & Agri. Het bedrijf wil kuikens een betere start geven. Waar de eieren nu in de laatste dagen van het broedproces worden vervoerd, is dat dankzij One2Born niet meer nodig. Zij ontwikkelden een nabroedhouder waar eieren onder optimale condities kunnen worden uitgebroed. Zodra de kuikens geboren zijn, blijven ze in de stal waar ze ook water en voer hebben. Het resultaat: geen stress, minder antibiotica en een sterker kuiken.
 

 

Circulaire Economie

PET is een kunststof die voor PET-flesjes, tapijten en textiel wordt gebruikt. De kunststof is niet goed voor het milieu en wordt nog niet goed gerecycled. Ioniqa is een organisatie die ervoor zorgt dat PET gerecycled kan worden tot de originele grondstof, waardoor negentig procent weer te hergebruiken is met dezelfde kwaliteit.
 

 

Vitale gemeenschappen & Zorg

Winnaar van de laatste categorie is Robot Care Systems. Dit bedrijf ontwierp ‘LEA’, een zorgrobot die lijkt op een  rollator. LEA helpt ouderen bij het opstaan uit bed, het vasthouden van een kopje en lopen. De robot houdt het medicijngebruik, eten en drinken bij, waardoor senioren langer zelfstandig kunnen functioneren en zorgverleners meer tijd hebben voor specifieke zorgtaken.
 

 

Publiekswinnaar

De publiekswinnaar van 2015 en winnaar van 5.000 euro, is de Van Asten Group. Zij zorgen ervoor dat varkensvoer gefermenteerd wordt, waardoor de varkens gezonder zijn. Grootste verschil met normaal voer is dat ongezonde bacteriën bij de Van Asten Group geen kans krijgen om hun gang te gaan terwijl gezonde bacteriën behouden blijven.
 

Duurzame koplopers in de toekomst

Deze innovatieve ondernemers willen vanaf dit jaar het verschil gaan maken op het gebied van duurzaamheid en innovatie. De Herman Wijffels Innovatieprijs faciliteert een vliegende start maar de bank wil ook andere duurzame koplopers stimuleren om verder te investeren in milieu en samenleving. Speciaal voor duurzame ondernemers zijn er dan ook verschillende financieringsvormen beschikbaar gesteld om geld te kunnen lenen tegenover gunstigere rentetarieven.
 
Ook dit jaar wordt de Herman Wijffels Innovatieprijs uitgereikt. Ben je ondernemer, starter, student en heb je een goed en innovatief idee? Dan kun je je van 7 maart tot en met 1 mei 2016 inschrijven via de website van de prijsuitreiking.

7 financieringsvormen voor innovatie

Van leningen en kredieten tot crowdfunding en microfinanciering
Als je innovatief bezig bent of een vernieuwend plan hebt, kun je op zoek gaan naar geld om dit te bekostigen. Financieren dus. Wat zijn goede...

Gestapeld financieren voor innovatie en groei

Interview Rogier van Dijk | App-stores voor tv
Je bedrijfsmodel volledig omgooien. Metrological uit Rotterdam deed het in 2008. Van oorsprong maakte het bedrijf monitoring-oplossingen voor...

Praat met ons mee op

MKB Servicedesk
Postadres
Postbus 40273
3504 AB Utrecht

Bezoekadres:
Reactorweg 9a
3542 AD Utrecht
Tel: 088 652 00 50

Toegevoegd

U kunt verder winkelen of de bestelling afronden.

Afronden
MKB Servicedesk maakt gebruik van cookies
/7158/cookieverklaring-mkb-servicedesk.htm
 Meer informatie
 Melding sluiten