Denk aan SSL-certificaten

Schrik sitebezoekers niet af
Je wil niet dat een goedbedoelde veiligheidswaarschuwing je websitebezoekers wegjaagt. Dat dreigt, zonder SSL-certificaten.

Per 1 januari 2017 zijn maatregelen met zogenoemde SSL-certificaten nodig, bovenop je bestaande veiligheidsbeleid.

Vanaf dan gaat Google namelijk waarschuwingen tonen bij sites die hun gegevens niet via een veilige HTTPS-verbinding verzenden. Wil je je bezoekers hierdoor niet wegjagen, dan is een SSL-certificaat nodig.

Als ondernemer ben je al verantwoordelijk voor eventuele datalekken in je systeem, dat vaak via je website toegankelijk is. De druk om het internet veiliger te maken neemt toe, niet alleen vanuit de overheid maar ook vanuit Google. Die laatste gaat vanaf januari 2017 actief waarschuwen zodra je op een site komt die nog niet gebruik maakt van het HTTPS-protocol. In de meeste browsers herken je dat veilige protocol aan het icoon van het hangslotje, dat vlak voor het ingetypte internetadres staat.

Met het gebruik van SSL-certificaten voldoen je aan veiligheidseisen die Google en de overheid stellen. De zoekreus beloont sites met SSL ook met een hogere ranking in de zoekresultaten. Extra veiligheid heeft bovendien een positieve invloed op de conversieratio van je webshop.

Aan het verkrijgen van SSL-certificaten zijn kosten verbonden, vanaf enkele euro's per jaar.


De gouden regels voor online beveiliging

Bescherm je bedrijf tegen cybercriminelen
Veel ondernemers in de zakelijke dienstverlening maken gebruik van data-opslag in de cloud. Dat is handig, want zo kun je altijd en overal bij je...

Praat met ons mee op

MKB Servicedesk
Postadres
Postbus 40273
3504 AB Utrecht

Bezoekadres:
Reactorweg 9a
3542 AD Utrecht
Tel: 088 652 00 50

Toegevoegd

U kunt verder winkelen of de bestelling afronden.

Afronden
MKB Servicedesk maakt gebruik van cookies
/7158/cookieverklaring-mkb-servicedesk.htm
 Meer informatie
 Melding sluiten