Onderzoek: Bedrijf voelt écht als kindje

De gevoelige kant van zaken
Het is hetzelfde als met het opvoeden van je kinderen: Het laten groeien van je bedrijf is een kwestie van emotioneel loslaten. Rationeel denken, beslissingen nemen puur op zoveel mogelijk cijfers. En dus emotie uitbannen: buikgevoel staat groei in de weg.
Want dat veel ondernemers door emoties worden geleid hebben Finse wetenschappers onlangs ook echt aangetoond. Ondernemers die een foto te zien kregen van hun bedrijf, lieten dezelfde hersenactiviteit zien als wanneer ze een foto van hun kinderen te zien kregen.
Ze werden irrationeel als ze aan hun bedrijf denken, terwijl je voor groei van je onderneming dus vooral rationeel moet blijven, op basis van overtuigende cijfers.

 

Groei!

Ben jij ook met groei bezig en wil je leren hoe je dat moet aanpakken? Ga dan 19 april naar de landelijke workshop van NLgroeit in Leusden, dit keer over Personeel. Maar laat dan wél de foto’s van je bedrijf en je kinderen thuis.
 
En oh ja: wil je weten wanneer er nog meer relevante evenementen zijn voor jou als ondernemer? Kijk dan ook even op De Ondernemerskalender.

Dossiers

Praat met ons mee op

MKB Servicedesk
Postadres
Postbus 40273
3504 AB Utrecht

Bezoekadres:
Reactorweg 9a
3542 AD Utrecht
Tel: 088 652 00 50

Toegevoegd

U kunt verder winkelen of de bestelling afronden.

Afronden
MKB Servicedesk maakt gebruik van cookies
/7158/cookieverklaring-mkb-servicedesk.htm
 Meer informatie
 Melding sluiten