Wet late betalingen vanaf 1 juli van kracht

Meer bescherming voor mkb-bedrijven
Doe jij wel eens zaken met grotere bedrijven? Dan weet je dat je vaak veel te lang op je geld moet wachten. Vanaf 1 juli is daarom de Wet late betalingen van kracht.
Meer over wetten?
Klik hier
Naar ons dossier!
Lees verder
De nieuwe wet beperkt de betaaltermijnen tussen grote bedrijven en het mkb, waar de kleinere partij de leverancier/dienstverlener is, tot maximaal 60 dagen. De norm blijft staan op 30 dagen. Probeert een grote afnemer alsnog de betaaltermijn op langer dan 60 dagen te zetten, dan wordt deze overeenkomst nietig verklaard. Betaalt je klant later dan 30 dagen? Dan moet hij de wettelijke handelsrente betalen voor de dagen na de betalingstermijn.

 

Financiele problemen

De wet late betalingen komt voor veel ondernemers als geroepen. Late betalingen vormen namelijk een groot probleem in het mkb. Er stond in 2016 maar liefst negen miljard euro aan onbetaalde facturen uit. Grote bedrijven gebruiken het mkb als een soort bank, zonder hier de wettelijke handelsrente voor te betalen. Officieel mag de betalingstermijn niet eenzijdig verruimd worden, maar de praktijk is helaas vaak anders.
 
Deze wet is een initiatief van Tweede Kamerlid Agnes Mulder (CDA), voormalig Kamerlid Mei Li Vos (PvdA) en ONL voor Ondernemers.

Praat met ons mee op

MKB Servicedesk
Postadres
Postbus 40273
3504 AB Utrecht

Bezoekadres:
Reactorweg 9a
3542 AD Utrecht
Tel: 088 652 00 50

Toegevoegd

U kunt verder winkelen of de bestelling afronden.

Afronden
MKB Servicedesk maakt gebruik van cookies
/7158/cookieverklaring-mkb-servicedesk.htm
 Meer informatie
 Melding sluiten