Bepaal je prioriteiten bij computerbeveiliging

Honderd procent veilig kan niet
Beveiligen lijkt zo eenvoudig. Maar hackers blijven nieuwe manieren vinden om toch binnen te dringen in je computersysteem. Neem dus maatregelen om de gevaren in te dammen en bepaal wat een aanvaardbaar risico is. Bepaal voor je gaat beveiligen waar je prioriteiten liggen. Zo kun je het beschikbare geld zo effectief mogelijk besteden. De prioriteiten zijn uiteraard voor ieder bedrijf anders. Niet iedere werknemer maakt tenslotte evenveel gebruik van email, internet of bedrijfsapplicaties. Bovendien is niet ieder bedrijf even afhankelijk van ICT.

Dubbele back-ups
Het is voor een internetwinkel erger wanneer klantgegevens en bestellingen kwijt zijn, dan wanneer alle systemen een uur niet bereikbaar zijn. Dat betekent voor die winkel dus: voortdurend zorgen voor dubbele back-ups. Die investering gaat misschien ten koste van extra zware stroomvoorzieningen om alle systemen voortdurend draaiende te houden. Voor een internet-hostingbedrijf is het juist van groot belang dat elk systeem vrijwel 100 procent van de tijd bereikbaar is. Zulke systemen hebben die stroomvoorzieningen dus wel nodig.

 

Eigen verdediging
Elk bedrijf doet er verstandig aan om zo veel mogelijk aan beveiliging te doen. Maar bij elke soort verdediging geldt: je kunt het snel en goedkoop doen of uitgebreid en duurder. Op basis van je beschikbare budget en je aanvaardbare risico op de genoemde punten, kom je tot je eigen verdeling.

 

Mensenwerk
Hoeveel geld je ook uitgeeft, beveiligen blijft mensenwerk. Als de beveiligingsmaatregelen voor de medewerkers veel ongemak opleveren, loop je grote kans dat ze ze gaan omzeilen. Met alle risico's van dien. Zijn je medewerkers nonchalant met hun wachtwoorden, dan kan geen peperdure firewall je redden. Zorg dus dat iedereen in het bedrijf zich bewust is van het belang van beveiliging.

 


Praat met ons mee op

MKB Servicedesk
Postadres
Postbus 40273
3504 AB Utrecht

Bezoekadres:
Reactorweg 9a
3542 AD Utrecht
Tel: 088 652 00 58 (Dutch Network Group)

Toegevoegd

U kunt verder winkelen of de bestelling afronden.

Afronden
MKB Servicedesk maakt gebruik van cookies
/7158/cookieverklaring-mkb-servicedesk.htm
 Meer informatie
 Melding sluiten