Meer financieringen voor kleine ondernemers

Qredits ondertekent overeenkomst met EIF
Op 11 februari 2011 ondertekent Qredits twee overeenkomsten met het Europese Investeringsfonds (EIF). De bedoeling is dat zij daardoor de komende jaren nog meer kleine ondernemers en zelfstandigen kan financieren. Daarnaast verstrekt het EIF aan Qredits nieuw investeringskapitaal.

Onderdeel van de overeenkomst is een garantiefaciliteit. Hiermee geeft het EIF een garantie af voor een deel van de leningenportefeuille van Qredits. Qredits ontvangt als eerste organisatie in Europa een garantie uit dit fonds, dat eind 2010 door de Europese Commissie is gelanceerd.

 

Meer leningen

De overeenkomst is belangrijk voor Qredits. Elwin Groenevelt, algemeen directeur van Qredits: “Met deze regelingen kan Qredits meer leningen aan (startende) ondernemingen in Nederland verstrekken en dragen we bij aan de versterking van het MKB in Nederland. Daarnaast zal hiermee de continuïteit van de werkzaamheden van Qredits worden versterkt zodat microkrediet in Nederland ook voor de toekomst beschikbaar blijft.”

 

Koninklijk bezoek

Aangezien Qredits als eerste microkredietinstelling in Europa een faciliteit ondertekent, komt Eurocommissaris Andor speciaal naar Nederland om de ondertekening bij te wonen. H.K.H. Prinses Máxima zal, als lid van de Raad voor Microfinanciering, eveneens aanwezig zijn.

 

Tros in bedrijf

Zaterdag 12 februari was Elwin Groenevelt te gast bij het radio 1 programma Tros in Bedrijf waar hij onder meer toelichting op de overeenkomsten die werden getekend met het EIF. Het fragment is te beluisteren op de website van Tros in bedrijf.


Overheidsregelingen goed gebruikt

Duidelijke kredietbehoefte mkb
Banken en bedrijfsleven hebben het afgelopen jaar dankbaar gebruik gemaakt van de verruiming van de garantiefaciliteiten door de overheid. Zowel onder...

Praat met ons mee op

MKB Servicedesk
Postadres
Postbus 40273
3504 AB Utrecht

Bezoekadres:
Reactorweg 9a
3542 AD Utrecht
Tel: 088 652 00 50

Toegevoegd

U kunt verder winkelen of de bestelling afronden.

Afronden
MKB Servicedesk maakt gebruik van cookies
/7158/cookieverklaring-mkb-servicedesk.htm
 Meer informatie
 Melding sluiten