55-plussers zijn meest trouwe werknemers

'Ondernemers moeten waarde oudere werknemers niet onderschatten'
Vooral 55-plussers zijn trouw aan hun werkgever. Ze willen waardevol zijn voor de organisatie waarvoor ze werken. De bredere arbeidsmarkt interesseert hen weinig, wat hen tot trouwe arbeidskrachten maakt.
 
Dat blijkt uit onderzoek van HR-dienstverlener 365. Oudere werknemers werken autonoom aan hun eigen projecten, ze hebben weinig aansturing nodig. Bovendien is hun jarenlange ervaring waardevol: ze werken vaak heel efficiënt en vormen een bron van kennis voor minder ervaren werknemers.
 
Oudere werknemers
Misschien denk jij als ondernemer dat je oudere werknemers vooral hun tijd tot hun pensioen uitzitten en drive missen. Maar stiekem heb je deze werknemers juist nodig, volgens het onderzoek. Zeker met de aankomende krapte op de arbeidsmarkt is het volgens 365 belangrijk om de waarde van je oudere werknemers te onderkennen. Nieuwe arbeidskrachten hebben minder ervaring of zijn minder geschoold.
 
Autonomie
Uit een ander onderzoek, van hoogleraar Engagement en productivity Willem van Rhenen, blijkt dat met de jaren, autonomie belangrijker wordt. Hoe meer ervaring een werknemer heeft, hoe meer vrijheid hij wil om het eigen werk te bepalen. Ouderen voelen zich uitgedaagd als ze hun kennis kunnen inzetten voor gespecialiseerde klussen. Bovendien dragen ze hun kennis graag over aan jongeren. 
 
Scholing
Nog een goede tip om mee te nemen vanuit het onderzoek: Scholing maakt oudere werknemers vaak gestresst. Dus waar je misschien altijd dacht dat scholing je mensen gemotiveerd houdt: dat werkt niet voor álle werknemers zo. 
 
Bron: 365

Praat met ons mee op

MKB Servicedesk
Postadres
Postbus 40273
3504 AB Utrecht

Bezoekadres:
Reactorweg 9a
3542 AD Utrecht
Tel: 088 652 00 50

Toegevoegd

U kunt verder winkelen of de bestelling afronden.

Afronden
MKB Servicedesk maakt gebruik van cookies
/7158/cookieverklaring-mkb-servicedesk.htm
 Meer informatie
 Melding sluiten