Zelfstandige ondernemer heeft hogere omzet

Zzp’ers hanteren hogere tarieven en factureren meer uren
Iets meer dan de helft van de zzp’ers had in 2011 een hogere omzet dan in 2010.
Een van de oorzaken? 51 procent van de ondernemers heeft te maken met licht stijgende tarieven en een grote stijging in het aantal facturabele uren. Dit blijkt uit een peiling van de ZZP Barometer onder 1500 ondervraagde ondernemers. Het onderzoek is een initiatief van het ondernemersplatform Victor Mundi.
 
Financiële buffer
Een grote meerderheid van de ondervraagden heeft een financiële buffer achter de hand. De helft kan een periode van drie tot twaalf maanden van financiële tegenslag overbruggen en maarliefst 40 procent kan het langer dan een jaar uitzingen in slechte tijden.
 
Positief vooruitzicht
Ondanks de positieve geluiden, zijn zzp’ers niet tevreden over de huidige economische situatie in Nederland. Wel hebben ze hoop voor het komende jaar. Ze zijn van mening dat niet alleen hun eigen onderneming er goed voor staat en zal ontwikkelen, maar dat ook de Nederlandse economie zal aantrekken.
 
 

Hoe kan ik als zzp'er mobiel gaan werken?

Door gebruik te maken van technologische ontwikkelingen
Je bent een eenpitter en wilt mobiel gaan werken. Maar hoe doe je dat? Door optimaal gebruik te maken van technologische ontwikkelingen.

Praat met ons mee op

MKB Servicedesk
Postadres
Postbus 40273
3504 AB Utrecht

Bezoekadres:
Reactorweg 9a
3542 AD Utrecht
Tel: 088 652 00 50

Toegevoegd

U kunt verder winkelen of de bestelling afronden.

Afronden
MKB Servicedesk maakt gebruik van cookies
/7158/cookieverklaring-mkb-servicedesk.htm
 Meer informatie
 Melding sluiten