Nieuw Innovatiefonds voor ondernemers nu écht van start

Ondernemer krijgt drie miljoen uit Innovatiefonds MKB+
Het eerste durfkapitaal uit het nieuwe Innovatiefonds MKB+ is gisteren uitgereikt aan het Leidse bedrijf Aeon Astron Europe. Het fonds, van vijfhonderd miljoen euro, is bedoeld om innovatieve ideeën van startende ondernemers, snelle groeiers en mkb'ers te financieren.

Aeon Astron Europe kreeg het durfkapitaal uit handen van MKB-Nederland voorzitter Hans Biesheuvel en minister Verhagen van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie.

 

Innovatiefonds MKB+

Het Innovatiefonds MKB+, dat sinds 1 januari 2012 bestaat, maakt het voor ondernemers mogelijk om lange en kostbare trajecten voor het ontwikkelen van vernieuwende producten en diensten te financieren.Tussen nu en 2015 is vijfhonderd miljoen euro beschikbaar voor ondernemers met innovatieve ideeën.

 

Eerste durfkapitaal

Aeon ontwikkelde materiaal voor het herstel van het hoornvlies, op basis van visschubben. Dit product is bioafbreekbaar. Zo'n negen á tien miljoen mensen lijden aan verlies van het gezichtsvermogen als gevolg van schade aan het hoornvlies.

 

Herbruikbaar krediet

Idee achter het Innovatiefonds MKB+ is dat succesvolle ondernemingen het gefinancierde bedrag terugbetalen aan het fonds. Op die manier kan afgelost krediet steeds opnieuw worden geïnvesteerd. De ene ondernemer helpt op die manier de ander.

 

Bron:

Rijksoverheid

Pleinplus

 

 


Hoe stimuleer ik innovatieve ideeën op de werkvloer?

Volg het voorbeeld van Google
De beste ideeën ontstaan op de werkvloer. Daarom stimuleren veel grote bedrijven het personeel tot het bedenken van nieuwe, slimme producten. Neem...

Innovatiefonds MKB+ van start

500 miljoen euro beschikbaar voor vernieuwende ondernemers
Op 1 januari 2012 is het Innovatiefonds MKB+ van start gegaan. Dit fonds stelt tot en met 2015 €500 miljoen euro beschikbaar voor vernieuwende...

Praat met ons mee op

MKB Servicedesk
Postadres
Postbus 40273
3504 AB Utrecht

Bezoekadres:
Reactorweg 9a
3542 AD Utrecht
Tel: 088 652 00 50

Toegevoegd

U kunt verder winkelen of de bestelling afronden.

Afronden
MKB Servicedesk maakt gebruik van cookies
/7158/cookieverklaring-mkb-servicedesk.htm
 Meer informatie
 Melding sluiten