Stress beïnvloedt beslissingen

Werknemer met stress onderschat risico’s
Voor mensen die onder druk staan, wegen voordelen zwaarder dan nadelen. Hierdoor is de kans dat ze verkeerde beslissingen nemen groter. Dit blijkt uit onderzoek van de University of Southern California.

Werknemers met stress hebben vaak een vertroebeld beeld: zij hebben met name oog voor positieve informatie en negeren negatieve informatie. Hierdoor kan een overwerkte werknemer risico’s minder goed inschatten.
 
Mannen en vrouwen denken verschillend over risico’s nemen, maar stress vergroot dit verschil des te meer. Mannen onder druk zijn geneigd meer risico te nemen, terwijl vrouwen juist voorzichtiger worden.
 
Stress en verslaving
Stress speelt ook een belangrijke rol in een verslaving. Gestresste werknemers kunnen hun verlangen naar alcohol slecht controleren. Hierdoor grijpen zij sneller naar een fles drank dan werknemers die geen stress ervaren tijdens hun werk.
 
Saai werk ook slecht
Daarentegen is saai werk ook slecht voor de gezondheid van werknemers. Werknemers die zich vervelen op het werk grijpen eerder ongezonde snacks, extra koffie en een borrel na het werk. Het is dus aan jou als werkgever om je werknemer uit te dagen, maar er op toe te zien dat hij niet teveel stress ondervindt. 
 
Bron: Nu.nl

Dossiers

Minder stress door flexibele werktijden

Zelf uren indelen maakt werknemers gezonder
Mensen die zelf hun uren mogen indelen, zoals bij zelfroosteren en thuiswerken, hebben minder last van stress. Dit blijkt uit een Brits onderzoek naar...

Slim werken bespaart kosten en vermindert stress

“Gun je medewerkers de vrijheid die je zelf ook wilde toen je voor jezelf begon”
Al in het ‘ISDN tijdperk’, een jaar of 12 geleden, nam New Release de eerste stap naar slim werken. Een nieuw communicatiesysteem bracht het slimme...

Praat met ons mee op

MKB Servicedesk
Postadres
Postbus 40273
3504 AB Utrecht

Bezoekadres:
Reactorweg 9a
3542 AD Utrecht
Tel: 088 652 00 50

Toegevoegd

U kunt verder winkelen of de bestelling afronden.

Afronden
MKB Servicedesk maakt gebruik van cookies
/7158/cookieverklaring-mkb-servicedesk.htm
 Meer informatie
 Melding sluiten