Pas op voor nepfactuur MKB Registratie Services

Wat te doen met spooknota's?
Veel ondernemers hebben de afgelopen weken een betalingsnota ontvangen van MKB Registratie Services. Dit is een zogenaamde spooknota. Meer dan 70 ondernemers hebben zich gemeld bij het Steunpunt Acquisitiefraude.
 
 
In de kleine letters op de nota van MKB Registratie Services staat dat de vermeende factuur een aanbod is voor plaatsing van de bedrijfsgegevens op de website www.gidsvoormkb.nl. Hiervoor zou een bedrag van 250 euro exclusief btw betaald moeten worden. Uiteraard is er geen enkele betalingsverplichting. Betaal dus niet zomaar.
  
Regelmatig worden bedrijven bestookt met deze nepfacturen van clandestiene bedrijven, die nauwelijks van echt te onderscheiden zijn. Via het Steunpunt Acquisitiefraude kun je de spooknota's melden. Vervolgens worden ondernemers gewaarschuwd.
 
Pas op!
Krijg je een aanbieding van een bedrijf dat je niet kent? Vraag je dan altijd af of je niet te maken hebt met misleiding. Voorkomen is namelijk beter dan genezen. Het juridisch aanpakken van misleiders is namelijk erg moeilijk. De organisaties hebben zich in de afgelopen dertig jaar zodanig 'geprofessionaliseerd' dat elke ruimte die de wet biedt benut wordt.
 
Tips:
• Betaal geen facturen zonder (dubbele) controle
• Lees goed en kritisch en lees óók de kleine lettertjes. Wie betaalt komt niet of slecht van de ongewenste “aanbieding” af.
• Teken NOOIT iets dat “wel even” via de fax gestuurd wordt na een telefonisch contact en ga ook niet in op email "aanbiedingen"!
  
Lees voor meer informatie het artikel Hoe herken ik een nepfactuur?

MKB-Nederland waarschuwt voor nepfactuur CBD

Lees de kleine lettertjes goed en voorkom onnodig betalen
MKB-Nederland en het Steunpunt Acquisitiefraude (SAF) waarschuwen ondernemers voor aanbiedingen die eruit zien als facturen.

Pas op voor spookfactuur!

Criminelen versturen facturen onder naam van De Telefoongids / Gouden Gids
Vind je een factuur op de mat voor vermelding van jouw bedrijf in de Telefoongids & Gouden Gids? Let op, een criminele organisatie verstuurt...

Praat met ons mee op

MKB Servicedesk
Postadres
Postbus 40273
3504 AB Utrecht

Bezoekadres:
Reactorweg 9a
3542 AD Utrecht
Tel: 088 652 00 50

Toegevoegd

U kunt verder winkelen of de bestelling afronden.

Afronden
MKB Servicedesk maakt gebruik van cookies
/7158/cookieverklaring-mkb-servicedesk.htm
 Meer informatie
 Melding sluiten