Online betalen met iDeal en creditcard

Online betaalmogelijkheden
Er komt steeds meer vertrouwen in online betalen bij klanten van (web)winkels. De mogelijkheden voor de ondernemer worden ook steeds uitgebreider. Welke mogelijkheden er zijn en hoe dat in zijn werk gaat, staat in dit artikel.
Voordat je een betaalmethode gaat gebruiken, is het te adviseren om eerst te kijken of het erkend is door De Nederlandsche Bank (DNB). Het staat niet online dus bij twijfel kan je het altijd vragen aan de MKB Servicedesk of de DNB zelf. Nieuwe betaalmogelijkheden (zoals betalen via internet) worden door de DNB eerst aan een onderzoek onderworpen. De besproken betaalmogelijkheden in deze artikelen zijn goedgekeurd door de DNB. Daarnaast heeft MKB-Nederland een website "alles over betalen", die u veel informatie biedt.
 
Lees dit artikel voor overige betaalmogelijkheden die je online kan aanbieden, zoals zenden onder rembours en acceptgiro’s.
 
iDEAL:
Deze betaalwijze is ontwikkeld door ING Bank, ABN AMRO, Rabobank en Postbank en lijkt sterk op internetbankieren. Het wordt steeds vaker gebruikt en is langzaam de Nederlandse standaard voor internetbetalingen aan het worden. Dit komt vooral omdat je het geld heel snel tussen rekeningen kan overschrijven. De klant kan aangeven bij welke bank ze klant zijn. Is dit dezelfde bank als die van jou, dan staat het binnen enkele seconden op je rekening. Is dit niet het geval dan wordt het binnen één of twee dagen bijgeboekt. Voor de consument is het gratis en het betalen gebeurt in de vertrouwde omgeving van het online bankieren. De betalingen zijn onherroepelijk. De klant heeft dus meteen betaald en je kan meteen gaan leveren. Dit laatste is ook erg belangrijk voor de klant zelf, ze hebben het bestelde product dan zo snel mogelijk binnen. De kosten voor jouw onderneming verschillen per bank en de aanvraagtijd is ongeveer twee weken.
 
Creditcards:
Liefst zes miljoen Nederlanders hebben een creditcard van Mastercard of Visa-card. Als ondernemer kan je MasterCard of Visa via Payment Service Provider accepteren. De kosten voor je bedrijf variëren. Dat hangt bijvoorbeeld af van het aantal transacties dat je binnenkrijgt. Het is ook niet gegarandeerd dat je gebruik mag maken van Master- of Visacard betalingen. ‘De diensten moeten passen bij het Mastercard of Visa-imago.’ Dat houdt simpel gesteld in dat Mastercard en Visa iedere onderneming mag weigeren, al zal dat niet snel gebeuren. Natuurlijk is er altijd de vraag of het betalen van creditcards niet fraudegevoelig is. Om dat tegen te gaan bestaat er de CVC-code. Deze code bestaat uit drie cijfers en staat op de achterkant van de creditcard. De klant moet deze cijfers in een apart hokje invullen in het online-formulier.
 
Lees nog meer online betaalopties in deel twee van online betaalmogelijkheden. Ook links naar meer informatie over online betalen kun je daar terugvinden.

Praat met ons mee op

MKB Servicedesk
Postadres
Postbus 40273
3504 AB Utrecht

Bezoekadres:
Reactorweg 9a
3542 AD Utrecht
Tel: 088 652 00 50

Toegevoegd

U kunt verder winkelen of de bestelling afronden.

Afronden
MKB Servicedesk maakt gebruik van cookies
/7158/cookieverklaring-mkb-servicedesk.htm
 Meer informatie
 Melding sluiten