Financiering is hot topic voor ondernemers

Actuele ondernemersvragen | MKB Barometer maand juli
Financiering is het thema dat op dit moment het meest leeft onder ondernemers. Dat blijkt uit de maandelijkse MKB Barometer van MKB Servicedesk. Niet alleen het vinden van krediet via de bank is een hot topic; ondernemers maken ook steeds vaker werk van alternatieve financiering.
Meer over financiering?
Klik hier
Download het e-book
Lees verder
Hulp bij je ondernemingsplan nodig?
Klik hier
Download het whitepaper
Lees verder
Je startersskills testen?
Klik hier
Doe de scan
Lees verder
Meer over alternatieve financiering?
Klik hier
Download het whitepaper
Lees verder
Je wapenen tegen acquisitiefraude?
Klik hier
Lees de artikelen uit het dossier
Lees verder
Meer over online ondernemen?
Klik hier
Download het e-book
Lees verder
Met de MKB Barometer bepaalt MKB Servicedesk de trends en actuele thema’s voor ondernemers, aan de hand van de downloads en scanresultaten van ondernemersportaal MijnMKB, telefonische vragen van ondernemers en de ondernemerstopics op social media. Deze maand is het het thema ‘financiering’ trending, zo blijkt uit de MKB Barometer.
 
Het overgrote deel van de telefonische vragen dat in juli binnenkwam bij MKB Servicedesk ging over de zorgplicht van banken, kredietmogelijkheden voor starters en alternatieve financieringsvormen. Ondernemers worstelen met vragen als
  • Maak ik aanspraak op een starterssubsidie?
  • Wat doe ik als mijn krediet bij de bank wordt verlaagd?
  • Kom ik in aanmerking voor microfinanciering?’  
 
Ook uit de download top-5 in MijnMKB blijkt dat producten rondom financiering populair zijn. Op 1 staat het whitepaper ‘Hoe maak ik een ondernemingsplan?’, op 2 het e-book ‘Eerste hulp bij financiering’ en op 5 het whitepaper ‘Waar let de bank op?’. Andere producten in de top-5 zijn het e-book ‘Eerste hulp bij Online ondernemen’ (3) en het whitepaper ‘Hoe start ik een webshop?’ (4).
 

Startersscan populair

Verder kunnen we concluderen dat de zomer dé periode is waarin mensen zich oriënteren op het ondernemerschap. MijnMKB-bezoekers testen massaal hun starterskwaliteiten met The Next Entrepreneur Scan. Deze scan was verreweg het populairst in de maand juli. Andere populaire scans in diezelfde maand: de Online Ondernemen Scan (2), de Efficiënter Werken Scan (3), de Mobiel Werken Scan (4) en de Sturen op Cijfers Scan (5).
 

Acquisitiefraude

Iets anders dat speelt in deze vakantiemaand, is acquisitiefraude. Via social media waarschuwen ondernemers elkaar voor spookfacturen. Verder blijven er zorgen over de agressieve verkoopmethode van MKB Veiling. Dit bedrijf probeert ondernemers te verleiden tot deelname aan een collectieve inkoop van stroom en gas. ‘MKB Veiling’ stond deze maand op nummer 3 van de door ondernemers meest gebruikte zoekwoorden en het artikel over de manier van acquisitievoeren van dit bedrijf, behoort tot de meestgelezen artikelen op www.mkbservicedesk.nl van de maand juli. De top-5 van meest gezochte onderwerpen door ondernemers bestaat uit: ‘fietsplan’ (1), ‘solvabiliteit’ (2), ‘mkb veiling’ (3), ‘0 uren contract’ (4) en ‘ERP systeem’ (5).

Dossiers

Praat met ons mee op

MKB Servicedesk
Postadres
Postbus 40273
3504 AB Utrecht

Bezoekadres:
Reactorweg 9a
3542 AD Utrecht
Tel: 088 652 00 50

Toegevoegd

U kunt verder winkelen of de bestelling afronden.

Afronden
MKB Servicedesk maakt gebruik van cookies
/7158/cookieverklaring-mkb-servicedesk.htm
 Meer informatie
 Melding sluiten