6 handige apps voor in de auto

Welke apps zijn handig op autogebied?
Met de juiste apps verander je je smartphone of tablet in een handige tool voor in de auto. En echt niet alleen door er navigatiesoftware op te zetten: je kunt brandstof besparen, je autokosten in de gaten houden, files vermijden en je kilometerregistratie bijhouden. Wij zetten een paar hele goede apps op een rijtje.
Snel ontdekken wat zakelijk rijden je kost?
Klik hier
Doe de scan!
Naar MijnMKB
Meer over zakelijk rijden?
Klik hier
Lees het whitepaper!
Naar MijnMKB

Goedkoop tanken

Waar zijn de brandstofprijzen op dit moment het laagst? Bij welke tankstations kun je terecht voor koffie of broodjes in een shop? Waar kun je een aanhanger huren of je auto wassen? En tot hoe laat is het tankstation open? TankService van DirectLease geeft antwoord op dit soort vragen. De app combineert informatie van brandstofleveranciers, DirectLease-rijders en gebruikers van TankService. Vrijwel alle tankstations van Nederland zitten erin. De app is gratis.
 

 

Kosten monitoren

Weinig mensen weten wat hun auto per kilometer werkelijk kost, als je alle kosten meerekent. Ondernemers die hun auto als zakelijk vermogen beschouwen, hebben daar meer inzicht in: zij administreren immers alle autokosten. Toch kan het handig en interessant zijn om die kosten in een app te volgen. Voor Android is FuelLog dan een goede keuze. In de app kun je je kilometerstand vastleggen en je brandstofverbruik. Ook kosten voor services als verzekeringen, wassen en parkeren, onderhoud en reparatie kun je inkloppen. De app berekent vervolgens je gemiddelde brandstofverbruik en de totale kosten per kilometer en nog allerlei andere statistieken. De app is gratis, maar voor complete functionaliteit kun je de volledige versie aanschaffen (1,99 euro).
Voor iOS is er de app Road Trip Lite. Die doet ongeveer hetzelfde als FuelLog. Ook deze app is in basisversie gratis; de volledige versie kost 6,99 euro.
 
 

Kilometerregistratie

Wel een auto van de zaak, geen bijtelling? Dan zul je moeten aantonen dat je minder dan 500 privékilometers per jaar maakt. Daarvoor moet je een sluitende kilometeradministratie kunnen overleggen. En wat is nou makkelijker dan dat met je smartphone te doen? Er zijn veel verschillende apps beschikbaar. Doorgaans leggen ze de gereden route vast met GPS, inclusief begin- en eindtijd. Je kunt aangeven of de rit privé of zakelijk was. De meeste apps bieden een vorm van opslag in de cloud. Van daaruit kun je de ritgegevens exporteren naar bijvoorbeeld Excel. Nogal wat apps schijnen daarvoor abonnementskosten in rekening te brengen. Een Android-app die dat niet doet, en verder ook hoge ogen gooit, is CTA Rit Registratie. De basisversie is gratis, de volledige versie kost 3,99 euro. Voor iOS (en Android) is Easy Rit Registratie een goede optie. De app zelf is gratis, maar om de kilometeradministratie te beheren moet je een vergoeding betalen. De goedkoopste optie is 24 euro voor een kwartaal.
 
 

Flitsers en files

Als je even niet op je kilometerteller let, zit je zo over de maximale toegestande snelheid. En als er dan net een flitser staat, ben je de sigaar. Niets is zo vervelend als een bon voor een paar kilometer te hard rijden. Dus kun je maar beter weten waar ze staan. Datzelfde geldt voor files: als je op tijd geïnformeerd wordt, kun je tijdig actie ondernemen om ze te vermijden. Voor beide signaalfuncties is Flitsmeister een grote op de markt. De verkeersinformatie komt van de VID, terwijl de community van honderdduizenden actieve gebruikers flitsers aan- en afmeldt. Flitsmeister is gratis.
 
 

Auto terugvinden

Stel, je moet naar een stad waar je de weg niet goed kent. Je rijdt 20 minuten rond om een parkeerplaats te vinden. Als je eindelijk staat, moet je je haasten naar je afspraak. Maar als je weer buiten staat, realiseer je je dat je geen idee hebt waar je auto staat. Dat wordt zoeken. Toch? Niet als je een app gebruikt waarmee je registreert waar je parkeert. Voor iOS is er Find My Car. Voor je uitstapt open je de app en leg je de locatie van je auto vast. En als je hem terug wilt vinden, leidt de app de weg. Behalve een gewoon navigatiescherm biedt de app ook navigatie via augmented reality: de weg wordt aangegeven in het straatbeeld, gezien door de camera. Voor Android is MyCar Locator Free een goede keus. Deze app geeft je ook een route terug naar je auto. Tevens biedt de app een parkeertimer.
 

Dossiers

Praat met ons mee op

MKB Servicedesk
Postadres
Postbus 40273
3504 AB Utrecht

Bezoekadres:
Reactorweg 9a
3542 AD Utrecht
Tel: 088 652 00 50

Toegevoegd

U kunt verder winkelen of de bestelling afronden.

Afronden
MKB Servicedesk maakt gebruik van cookies
/7158/cookieverklaring-mkb-servicedesk.htm
 Meer informatie
 Melding sluiten