shutterstock_193359275.jpg

Hoeveel kost een datalek?

7 megatrends
Het is misschien wel een van de grootste angsten van ondernemers. Je kostbare data komt in handen van de verkeerde persoon. Wat is precies de oorzaak van zo’n datalek, en wat kost dat?
Paswoord Cyber Security Veiligheid Online.jpg

Meerdere partijen kennen jouw wachtwoorden

Veilig online ondernemen | Tips om hackers te verslaan
In 2012 zijn bij een hack bij LinkedIn de inloggegevens van 117 miljoen gebruikers buitgemaakt. Dit in tegenstelling tot eerdere berichten over een aantal van ‘slechts’ 6,5 miljoen. De gegevens zouden door Russische cybercriminelen zijn gestolen en worden nu, vier jaar na de hack, te koop aangeboden op het internet voor circa 2000 euro. De website Leakedsource claimde onlangs ook in het bezit te zijn van de gegevens en 90 procent van de wachtwoorden binnen 72 uur te hebben kunnen kraken.
Cybercrime data mkb veilig.jpg

Wat houdt de meldplicht datalekken in?

Plicht geldt voor ieder bedrijf dat persoonsgegevens verwerkt
Verwerkt jouw bedrijf persoonsgegevens? Dan geldt sinds 1 januari 2016 de meldplicht datalekken voor jou. Dat betekent dat je verplicht bent ernstige datalekken direct te melden bij de Autoriteit persoonsgegevens (voorheen College bescherming persoonsgegevens).
Simone Dirven Kessels Advocaten.jpg

Is je medewerker aansprakelijk in geval van een datalek?

Column Simone Dirven | Meldplicht datalekken
In mijn praktijk merk ik een tweedeling als het gaat om hoe bedrijven omgaan met de meldplicht datalekken. Aan de ene kant zijn er bedrijven die nog lastig te overtuigen zijn van het feit dat ze echt iets moeten gaan doen. En aan de andere kant zijn er bedrijven die zelf al met allerlei (al dan niet inventieve en doelgerichte) plannetjes komen.
Cloud computing MKB.jpg

Wees niet bang voor de cloud

Online software (SaaS) goud waard voor mkb
De cloud is nog geen gemeengoed in het Nederlandse bedrijfsleven. Gebrek aan kennis, vrees voor datalekken en de hoge kostprijs zijn daarvoor de meest gehoorde redenen. Jammer, want die twijfels zijn ongegrond. Cloudtoepassingen zijn juist dé manier voor kleine bedrijven om makkelijk, goedkoop en betrouwbaar in hun IT-behoeften te voorzien. Vooral Software-as-a-service (SaaS) biedt tal van voordelen voor het mkb.
veiligheid1.jpg

Hoe kan ik veilig online ondernemen?

5 tips voor een veilige omgeving
Wie heeft er tegenwoordig geen website en mailbox voor z’n bedrijf? Wanneer je online onderneemt, kun je het doelwit worden van cybercriminelen. Gelukkig kun je verschillende dingen doen om te voorkomen dat je het slachtoffer wordt van cybercriminaliteit. 5 stappen om veilig online te ondernemen.
Klaas Dijkhof Alert Online.JPG

Digitaal verantwoord ondernemen leidt tot een win-win situatie

Alert Online - Dubbel interview
Het mkb staat dit jaar centraal in de campagne Alert Online, die dit najaar voor de vierde keer wordt gehouden. Reden om Michaël van Straalen, voorzitter van MKB-Nederland, en Klaas Dijkhoff, staatssecretaris van Veiligheid en Justitie, met cyber security in zijn portefeuille, gezamenlijk hun licht over deze campagne te laten schijnen.
Cybercrime hacker.jpg

Bescherm je bedrijf tegen cybercrime

Wat zijn de gevaren en wat kun je doen?
Cybercrime is de snelst groeiende vorm van criminaliteit. Zonder hun huis uit te hoeven, kunnen criminelen vernielingen aanrichten en diefstal plegen. Van geld, maar ook van data. Naar schatting kost cybercrime de Nederlandse samenleving jaarlijks 8,8 miljard euro en die kosten komen vooral voor rekening van het bedrijfsleven. Gelukkig kun je je er wel tegen wapenen.
Brightcloudy.jpg

Bright & Cloudy event

Alles over het nieuwe secure IT-landschap
Bright & Cloudy is een jaarlijks evenement waar je in verschillende sessies meer te weten kunt komen over IT en veiligheid.
Getoond 1 tot 10 van 54. Er zijn meerdere pagina's.
 

Praat met ons mee op

MKB Servicedesk
Postadres
Postbus 40273
3504 AB Utrecht

Bezoekadres:
Reactorweg 9a
3542 AD Utrecht
Tel: 088 652 00 50

Toegevoegd

U kunt verder winkelen of de bestelling afronden.

Afronden
MKB Servicedesk maakt gebruik van cookies
/7158/cookieverklaring-mkb-servicedesk.htm
 Meer informatie
 Melding sluiten