Merk.jpg

Mag je een merknaam van iemand anders gebruiken?

Naam gebruiken van merk dat niet actief wordt gebruikt
Stel, je wilt een merknaam voor je bedrijf gaan gebruiken. Dat merk is echter al door een andere ondernemer geregistreerd, maar die maakt er niet actief gebruik van. Mag je het merk dan voor je eigen bedrijf inzetten?

Help! Iemand gebruikt mijn domeinnaam

Een goede internetsite is tegenwoordig onmisbaar voor menig ondernemer. Maar in de strijd om de beste domeinnaam, komt het wel eens voor dat iemand anders (bijna) dezelfde URL heeft als jij. Wat doe je dan?
contract1.jpg

Kan ik ook zonder licenties muziek draaien in mijn bedrijf?

Wat is Creative Commons?
Er is een mogelijkheid om zonder licenties toch legaal muziek in je bedrijf af te spelen. Muzikanten die aangesloten zijn bij Creative Commons kunnen in bepaalde mate hun auteursrechten 'opzij' schuiven, waardoor luisteraars van hun muziek niet hoeven te betalen.
muziek.jpg

Hoeveel moet ik betalen als ik muziek draai in mijn bedrijf?

Welke licenties moet ik aanvragen?
Als je muziek draait in je onderneming en meer dan één persoon kan het horen, moet je ervoor betalen. Lees in dit artikel welke licenties er zijn en hoeveel je per jaar moet betalen voor muziek in je slagerij, restaurant, discotheek of kantoorruimte.
rechtzaal.jpg

Wat gebeurt er als ik geen licenties regel en toch muziek draai?

Wanneer pleeg ik inbreuk op auteursrecht?
Dankzij het muziekauteursrecht heeft de muziekauteur als enige zeggenschap over zijn werk. Wanneer anderen zijn muziek bijvoorbeeld uitvoeren, kan hij daarvoor een vergoeding vragen. En hij kan in verzet komen wanneer de uitvoering tegen zijn zin plaatsvindt.
muziek.jpg

Met welke instanties moet ik rekening houden als ik muziek draai in mijn bedrijf?

Hoe werken Buma/Stemra en Sena?
Als je muziek draait in je onderneming, moet je betalen. Het maakt niet uit of de radio zachtjes op de achtergrond aanstaat of dat je een professionele jukebox in je café hebt staan. Aan wie moet je premie betalen?
handen schudden.jpg

Wat is een merklicentie overeenkomst?

Wat is een licentie?
Een merklicentie houdt in dat de merkhouder aan een ander toestemming verleent om van zijn merk gebruik te maken. Dat kan een Holding zijn die aan een dochterbedrijf een licentie geeft, maar ook is een licentie uitermate geschikt om een bepaalde winkelformule snel in de markt te zetten door het verlenen van licenties. Dit franchisen komt veel voor.
Sleutel1.jpg

Hoe zit het met Intellectueel eigendom bij verkoop van het bedrijf

Wat zijn de problemen die zich kunnen voordoen?
Intellectueel eigendom waaronder merken, modellen en octrooien vallen, vormen een belangrijk deel van de waarde van een onderneming. Bij de verkoop van een bedrijf of bij een bedrijfsoverdracht is het belangrijk te weten of de verkoper daadwerkelijk gerechtigd tot verkoop van de producten en de daarmee verbonden intellectuele eigendomsrechten.
cocacola.jpg

Merk en/of handelsnaam

Waarom zou je je handelsnaam ook als merk registreren?
Niet elke handelsnaam is een merk en niet elk merk is een handelsnaam. Een merk is de naam waaronder je een product of dienst verkoopt. Een handelsnaam is de naam waaronder je een onderneming drijft. Het grote verschil tussen die twee is dat een merk onderscheidend vermogen moet hebben.
sleutel_beveiliging_slot.jpg

Hoe bescherm ik mijn intellectueel eigendom?

Registratie & bescherming van merk, handelsnaam, domeinnaam, product en veel meer
Ondernemers onderschatten nog vaak de waarde van hun intellectueel eigendom. Met het toenemen van de mogelijkheden om je merk uit te baten, neemt ook het gevaar van misbruik door derden toe.
Getoond 1 tot 10 van 19. Er zijn meerdere pagina's.
 

Praat met ons mee op

Verbeter jezelf met onze tools

MKB Servicedesk
Postadres
Postbus 40273
3504 AB Utrecht

Bezoekadres:
Radonweg 7
3542 AN Utrecht
Tel: 088 652 00 22 (voor ondernemersvragen)
Tel: 030 230 79 00 (kennispartners, leveranciers en mediacontacten)

 
Toegevoegd

U kunt verder winkelen of de bestelling afronden.

Afronden
MKB Servicedesk maakt gebruik van cookies
/7158/cookieverklaring-mkb-servicedesk.htm
 Meer informatie
 Melding sluiten