11046415_10153643977777971_3895107258028807191_n.jpg

Onora bv wint MKB Export Award

MKB-Nederland en TNT: ‘Milieuvriendelijke grafkist heeft wereldwijde potentie’
Onora bv uit Den Bosch, producent van grafkisten gemaakt van 100 procent organisch restafval, is de winnaar van de tweede MKB Export Award. Ondernemer Marieke Havermans (40) ontving de prijs vanmiddag in Nieuwegein tijdens de exporteursbijeenkomst ‘Verover nieuwe markten’.
vrachtwagen2.jpg

Transportsector komt met digitale vrachtbrief

Besparing voor bedrijfsleven: 675 miljoen euro
Transport en Logistiek Nederland, verladersorganisatie EVO en Beurtvaartadres, de instantie die documenten uitgeeft, werken aan een digitaal systeem voor de vrachtbrieven. Door de papieren versie te vervangen voor een digitaal exemplaar, kan het Nederlandse bedrijfsleven minstens 675 miljoen euro besparen.
fabriekswerker.jpg

Effect van offshoring vaak overschat

Outsourcen naar lagelonenland niet altijd voordeliger
Bedrijven die hun kernactiviteiten naar het buitenland verplaatsen, verliezen zo'n 10 procent van hun productiviteit. Een op de zeven bedrijven die dit heeft gedaan, heeft er voor gekozen de activiteiten weer terug te halen naar Nederland. Dat blijkt uit onderzoek van het Centraal Planbureau (CPB).
fabriek.jpg

Economische trend: reshoring komt op

Productie wordt van Azië teruggehaald naar Europa
Was offshoring een van de belangrijkste economische trends van de afgelopen decennia, nu halen veel bedrijven hun bedrijfskritieke productieprocessen juist weer terug naar Europa. Redenen zijn oplopende loonkosten in landen als China en India en teleurstelling over de geleverde kwaliteit.
ROADMAP.jpg

Stappenplan voor organisatie logistiek

Een stappenplan om de logistiek bij internationale handel goed te organiseren
Bij 'logistiek' denken mensen vaak meteen aan transport, maar dat is slechts een klein aspect van het totale logistieke proces. Je moet namelijk behoorlijk wat regelen voordat jouw zending met een vrachtwagen of vliegtuig naar het land van bestemming vertrekt.
vrachtwagen.jpg

Wat is logistiek?

De juiste goederen, op de juiste tijd, op de juiste plaats
Logistiek is meer dan alleen het transport van de ene naar de andere plek. Het is een verzamelterm voor alles wat komt kijken bij het organiseren, plannen, besturen en uitvoeren van een stroom aan goederen vanaf de eerste tot de laatste fase.
goederen.jpg

De transportketen stap voor stap uitgelegd

De logistieke keten bij internationale handel
Je stuurt een lading goederen op naar China en een paar dagen later wordt het daar keurig bezorgd. Wat is er in de tussentijd allemaal gebeurd? Wie heeft zich er allemaal mee bemoeid dat jouw pakje onbeschadigd op de juiste plek terecht komt? Een kijkje in de transportketen.
DirkMuller_vierkant.jpg

Slim besparen op logistieke kosten

Marktrade importeert en exporteert printersupplies
Een bedrijf moet slim omgaan met de kosten. Die strijd is ook Marktrade, handelaar in printersupplies, niet vreemd. Het bedrijf levert in de Benelux en is vooral op logistiek gebied altijd op zoek naar 'optimale performance' voor de klant.
leeg schap.jpg

"Een leeg schap is een gemiste verkoopkans"

Dirk Muller over het belang van logistiek bij import en export
Het vierde en laatste webinar in de reeks ‘Over grenzen denken en doen’ ging over logistiek. Dirk Muller van Marktrade, importeur van printersupplies, vertelde hoe hij zijn logistieke processen regelt.
Vrachtschip.jpg

Hoe regel ik de logistiek bij import?

Waar moet je op letten als je goederen uit het buitenland naar Nederland vervoert?
Als je alles hebt voorbereid en uitgezocht, is het tijd om ook daadwerkelijk die producten uit het buitenland naar Nederland te halen. Het importeren kan beginnen! Maar ook daar komt natuurlijk het nodige bij kijken. In dit artikel helpen we je op weg.
Getoond 1 tot 10 van 15. Er zijn meerdere pagina's.
 

Praat met ons mee op

MKB Servicedesk
Postadres
Postbus 40273
3504 AB Utrecht

Bezoekadres:
Radonweg 7
3542 AN Utrecht
Tel: 088 652 00 50 (kennispartners, leveranciers en mediacontacten)

 
Toegevoegd

U kunt verder winkelen of de bestelling afronden.

Afronden
MKB Servicedesk maakt gebruik van cookies
/7158/cookieverklaring-mkb-servicedesk.htm
 Meer informatie
 Melding sluiten