pop bedrijf groei positief stijging.jpg

Bedrijven zoeken weer geld om te groeien

8 procent mkb wil externe financiering in 2015
Net als in 2014 gaat 8 procent van het mkb in 2015 op zoek naar externe geldschieters. De belangrijkste reden van financiering is groei en uitbreiding, waar dit in 2014 nog herfinanciering was. De gemiddelde omvang van de financiering die mkb’ers denken te krijgen is 320.000 euro. In 2014 was dit 200.000 euro.
eurobiljetten.jpg

Microfinanciering nu tot 250.000 euro

Qredits verhoogt plafond krediet voor mkb
Het maximale bedrag via microfinanciering wordt per 1 januari 2015 verhoogd naar 250.000 euro. Het maximumbedrag werd vorig jaar al opgeschroefd naar 150.000 euro.
Euro geld krediet mkb.jpg

Overheidsregelingen financiering beter benut

Garantieregelingen nog altijd niet volop gebruikt
In de eerste helft van 2014 zijn de regelingen vanuit de overheid om bedrijven te financieren beter benut dan in 2013. Met uitzondering van de BMKB en de GO-regeling (die gelijk bleven) is bij alle hulpinstrumenten een toename zichtbaar. Dat rapporteert het ministerie van economische zaken.
online winkelen.jpg

Financieringswinkel voor het mkb

Overheid wil regelingen meer in de etalage zetten
Een financieringswinkel voor het mkb moet bestaande en nieuwe financieringsregelingen vanuit de overheid toegankelijker maken voor ondernemers. De financieringswinkel is een van de aanpassingen die minister Kamp van economische zaken heeft aangekondigd. Ook worden een aantal garantieregelingen samengevoegd tot het AGL-fonds.
geld1.jpg

'Mkb nog onbekend met nieuwe financieringsvormen'

Crowdfunding en microfinanciering groeien
Er komen steeds meer alternatieve financieringsvormen op de markt, maar veel ondernemers gebruiken het nog niet wegens 'drempelvrees'. Dat staat in een nieuw rapport van onderzoeksbureau Panteia over 'alternatieve' financiering in Nederland. De belangrijkste conclusies op een rij.
koffer.jpg

Kabinet: Extra financiering voor bedrijven

Vooral meer financieringsruimte voor export en innovatie
Op Prinsjesdag 2014 kwam het kabinet met goed nieuws voor bedrijven die op zoek zijn naar geld. De overheid stelt maximaal 2,5 miljard euro beschikbaar om financiering aan het bedrijfsleven te stimuleren de komende jaren. Nieuw is het 'Toekomstfonds'.
Aziz.jpg

Incassobureau inschakelen?

Interview Aziz Al-Harazi | Incassoplatform Payt
Te laat of niet betaald krijgen. Het is een groot probleem in Nederland. Jaarlijks kost dit het bedrijfsleven zo'n 10 miljard euro, berekende ING. Hoe kun je vechten tegen wanbetalers? Een incassobureau inschakelen? 'Zo eng hoeft het niet te zijn', weet Aziz Al-Harazi.
Euro geld krediet mkb.jpg

ECB ziet snel herstel Nederlandse mkb

Kredietverlening: Nederland blijft achter in Europa
Uit een enquete van de Europese Centrale Bank (ECB) blijkt dat het Nederlandse midden- en kleinbedrijf het laatste jaar positieve resultaten heeft geboekt. Nergens in de eurozone beleefde het mkb zo’n sterke toename van de omzet als in Nederland.
PatrickvGerwen.jpeg

Meer ondernemers in de problemen door renteswap dan gedacht

Column Patrick van Gerwen | Cadension
De afgelopen weken is er in de media veel aandacht geweest voor de problemen met renteswaps. Ook ik krijg daardoor meldingen van ondernemers die in de problemen zijn gekomen door de afkoopsom van een renteswap. Een aantal voorbeelden.
rechter.jpg

Ondernemers dagen banken voor de rechter vanwege renteswaps

Tienduizenden slachtoffers woekerkredieten
Mkb-bedrijven gaan de banken gezamenlijk voor de rechter slepen. Tienduizenden ondernemers hebben een woekerkrediet met een zogeheten renteswap. De totale schade van de bedrijven wordt geschat op zo’n 4 miljard euro.
Getoond 1 tot 10 van 168. Er zijn meerdere pagina's.
 

Praat met ons mee op

MKB Servicedesk
Postadres
Postbus 40273
3504 AB Utrecht

Bezoekadres:
Radonweg 7
3542 AN Utrecht
Tel: 088 652 00 50 (kennispartners, leveranciers en mediacontacten)

 
Toegevoegd

U kunt verder winkelen of de bestelling afronden.

Afronden
MKB Servicedesk maakt gebruik van cookies
/7158/cookieverklaring-mkb-servicedesk.htm
 Meer informatie
 Melding sluiten