sergiotorres.jpg

2015: met de wind in de zeilen

Column Sergio Torres | Economisch herstel
De economische vooruitzichten voor 2015 zijn goed. Door een sterke dollar en een dalende olieprijs zal ook het mkb de vruchten gaan plukken. Hoewel de financiering van het mkb nog achterblijft, wordt 2015 een goed jaar voor het Nederlandse bedrijfsleven.
handtekening.jpg

Pas op met Europese registratie btw-nummer

Niet verplicht | Kosten kunnen oplopen tot 700 euro
Recent ontvingen veel bedrijven een verzoek om het btw-nummer op Europees niveau te registreren. De Belastingdienst heeft laten weten dat deze registratie niet nodig is. Je hoeft dit formulier dus niet in te vullen.
exportpdf.jpg

Exportplannen?

Vul het exportplan in en je weet of je er klaar voor bent
Jij hebt internationale ambities en wilt met je product of dienst de grens over. Ben je daar klaar voor met je bedrijf? Doe de check met behulp van dit invuldocument voor een exportplan.
mauricereincke.jpg

Maredo B.V. is 100ste deelnemer!

Familiebedrijf verkoopt innovatieve machines voor grasonderhoud op golfbanen over de hele wereld
"Wij zijn als relatief klein bedrijf trots op wat wij bijdragen aan de Nederlandse economie. Zo'n zeventig a tachtig procent van onze machines gaat naar het buitenland. We exporteren met name ver weg, Amerika, Azië, Canada. Dat is een van de redenen waarom ik ons bedrijf heb ingeschreven voor de MKB Export Award." Aan het woord is Maurice Reincke (24), hij is commercieel medewerker in het familiebedrijf waarvan zijn vader eigenaar is.
exportfinanciering.jpg

Hoe kom ik aan geld om te exporteren?

Nieuw: whitepaper Exportfinanciering
Om export mogelijk te maken heb je waarschijnlijk extra geld nodig. Maar waar is dit te vinden? In de crowd, bij de overheid of toch via de bank? In het nieuwe whitepaper Exportfinanciering belichten we de belangrijkste bronnen en vormen van exportfinanciering. Je leest hoe andere ondernemers het hebben aangepakt en je ontvangt praktische tips om tot passende financiering te komen.
1001.jpg

Ben jij de honderdste deelnemer?

Schrijf je nu in voor de MKB Export Award
Al bijna honderd ondernemers gingen je voor en schreven zich in voor de aanmoedigingsprijs voor ondernemers met internationale ambities. Ben jij de honderdste deelnemer? Schrijf je nu in en we zetten je in het zonnetje!
Talencursus.jpg

Oui, yes, nein of toch si...

MKB Export Award: maak nu kans op een talencursus
Wil jij zaken gaan doen in het buitenland? Dan is het onmisbaar om de taal en de cultuur goed te kennen. Mkb-ondernemers met internationale ambities opgelet: vanaf nu maak je bij deelname aan de MKB Export Award kans op een talencursus bij het taleninstituut Regina Coeli, de nonnen in Vught.
Europa vlag.jpg

Btw terugvragen uit EU-land

Vraag op tijd inloggegevens aan | Aangifte vóór 1 oktober
Als je btw wilt terugvragen uit een EU-land moet je voor 1 oktober je verzoek indienen via de belastingdienst. Om dat verzoek in te dienen heb je inloggegevens nodig. Zorg dat je deze op tijd aanvraagt.
MKB_WP_BTWbuitenland.jpg

Btw in het buitenland

Whitepaper btw en internationaal ondernemen
Hoe zit het met de administratieve rompslomp en waar moet je aan voldoen? Wanneer geldt welk tarief? Handel je binnen de Europese Unie (EU) of juist daarbuiten? Hoe zit het dan met al die verschillende btw-regels en waar moet je zijn voor hulp? In dit nieuwe whitepaper krijg je antwoord op de belangrijkste ondernemersvragen rondom btw en internationaal ondernemen.
pizza-inbox-too-1010282-m-1.jpg

Gouden tijden maaltijdbezorgers door WK

Forse omzetstijging door wedstrijd Nederland-Chili tijdens etenstijd
Ondernemers profiteren van het WK: maaltijdbezorgers meldden een topdrukte omdat Oranje precies tijdens etenstijd speelde. Door het vroege tijdstip besloten Oranjefans massaal om de maaltijd uit te besteden. Met als gevolg een flinke omzetstijging op de anders zo rustige maandag.
Getoond 1 tot 10 van 61. Er zijn meerdere pagina's.
 

Praat met ons mee op

MKB Servicedesk
Postadres
Postbus 40273
3504 AB Utrecht

Bezoekadres:
Radonweg 7
3542 AN Utrecht
Tel: 088 652 00 50 (kennispartners, leveranciers en mediacontacten)

 
Toegevoegd

U kunt verder winkelen of de bestelling afronden.

Afronden
MKB Servicedesk maakt gebruik van cookies
/7158/cookieverklaring-mkb-servicedesk.htm
 Meer informatie
 Melding sluiten