5-mei.gif

5 mei een vrije dag: hoe moet dat met mijn internationale klanten?

Mag ik mijn personeel verplichten tóch te komen werken?
Ieder lustrumjaar levert de nationale feestdag 5 mei veel werknemers een vrije dag op. Maar wat doe je wanneer je als ondernemer samenwerkt met internationale partijen? Kun je je werknemers verplichten om alsnog te komen werken?
exporteren1.jpg

Hoogste exportgroei in vijf jaar

Belangrijkste groeimotor van de economie
De Nederlandse export groeit dit jaar naar verwachting met 4,5 procent. Dat is de hoogste groei in vijf jaar tijd. Dit voorspelt het ING Economisch Bureau.
11046415_10153643977777971_3895107258028807191_n.jpg

Onora bv wint MKB Export Award

MKB-Nederland en TNT: ‘Milieuvriendelijke grafkist heeft wereldwijde potentie’
Onora bv uit Den Bosch, producent van grafkisten gemaakt van 100 procent organisch restafval, is de winnaar van de tweede MKB Export Award. Ondernemer Marieke Havermans (40) ontving de prijs vanmiddag in Nieuwegein tijdens de exporteursbijeenkomst ‘Verover nieuwe markten’.
willemistanbul.jpg

'Ga het land voelen, dat is belangrijk!'

Handelsreis Turkije | Willem Overbosch in MKB Radiocafe
Willem Overbosch, Chief Storyteller van Dutch Network Group, is mee op handelsreis naar Turkije. Samen met andere mkb-ondernemers is hij op zoek naar kansen. Hij vertelt erover in het MKB RadioCafé.
Stuart Miles at FreeDigitalPhotos.net

Wie wint de MKB Export Award?

Uitreiking tijdens event 'Verover Nieuwe Markten'
Op 10 maart is het zover! Tijdens het event 'Verover Nieuwe Markten' wordt de MKB Export Award uitgereikt. Wie gaat er dit jaar vandoor met de 30.000 euro tegoed op transportkosten van TNT, een Zakenpartnerscan ter waarde van 500 euro en een talencursus bij Regina Coeli (de Nonnen van Vught)?
turkijemoskee.jpg

Handelsmissie Turkije

Met intensieve voorbereiding en opvolging
Van internationale handelsmissies zijn de verwachtingen vaak hooggespannen. Toch valt de uiteindelijke opbrengst -ondanks alle investeringen- vaak tegen. Daarom organiseerde Huub Ruël van het lectoraat International Business van de hogeschool Windesheim van 16 tot 19 februari een handelsreis naar Turkije.
sergiotorres.jpg

2015: met de wind in de zeilen

Column Sergio Torres | Economisch herstel
De economische vooruitzichten voor 2015 zijn goed. Door een sterke dollar en een dalende olieprijs zal ook het mkb de vruchten gaan plukken. Hoewel de financiering van het mkb nog achterblijft, wordt 2015 een goed jaar voor het Nederlandse bedrijfsleven.
handtekening.jpg

Pas op met Europese registratie btw-nummer

Niet verplicht | Kosten kunnen oplopen tot 700 euro
Recent ontvingen veel bedrijven een verzoek om het btw-nummer op Europees niveau te registreren. De Belastingdienst heeft laten weten dat deze registratie niet nodig is. Je hoeft dit formulier dus niet in te vullen.
exportpdf.jpg

Exportplannen?

Vul het exportplan in en je weet of je er klaar voor bent
Jij hebt internationale ambities en wilt met je product of dienst de grens over. Ben je daar klaar voor met je bedrijf? Doe de check met behulp van dit invuldocument voor een exportplan.
mauricereincke.jpg

Maredo B.V. is 100ste deelnemer!

Familiebedrijf verkoopt innovatieve machines voor grasonderhoud op golfbanen over de hele wereld
"Wij zijn als relatief klein bedrijf trots op wat wij bijdragen aan de Nederlandse economie. Zo'n zeventig a tachtig procent van onze machines gaat naar het buitenland. We exporteren met name ver weg, Amerika, Azië, Canada. Dat is een van de redenen waarom ik ons bedrijf heb ingeschreven voor de MKB Export Award." Aan het woord is Maurice Reincke (24), hij is commercieel medewerker in het familiebedrijf waarvan zijn vader eigenaar is.
Getoond 1 tot 10 van 67. Er zijn meerdere pagina's.
 

Praat met ons mee op

MKB Servicedesk
Postadres
Postbus 40273
3504 AB Utrecht

Bezoekadres:
Radonweg 7
3542 AN Utrecht
Tel: 088 652 00 50 (kennispartners, leveranciers en mediacontacten)

 
Toegevoegd

U kunt verder winkelen of de bestelling afronden.

Afronden
MKB Servicedesk maakt gebruik van cookies
/7158/cookieverklaring-mkb-servicedesk.htm
 Meer informatie
 Melding sluiten