ronald-logo_def.jpg

Toen was geluk nog heel gewoon

Column Ronald Fecken | Het kleine geluk
Volgens trendwatcher Adjiedj Bakas gaan we een fase in die hij ‘de economie van het geluk’ noemt. Mensen zullen met lagere inkomens creatiever omgaan. Ze stappen uit de rat race, verdienen minder geld, gaan minder vaak op vakantie, maar zijn per saldo gelukkiger.
Hans-Krosse-1000-1000.jpg

De kracht van de coöperatie

Column Hans Krosse | Samenwerking anno nu
Coöperaties hebben een belangrijke rol gespeeld in de economische emancipatie van grote groepen van de bevolking, vooral rond de eeuwwisseling van de 19de naar de 20ste eeuw. Ook nu weer lijkt de coöperatie het antwoord op hedendaagse problemen en uitdagingen.
Bart.jpg

Personeelsuitje

Column Bart Groothuis | 5 tips voor een leuk event
Mijn vorige column over ‘klantevents’ is goed ontvangen en een lezer stelde me de vraag: “En Bart, hoe kijk je dan aan tegen personeelsuitjes?” Ja, dat is ook zo’n ‘ding’ waar je als ondernemer flink hoofdpijn van kan krijgen. Want wat ga je doen? Is er een activiteit? Bijvoorbeeld bowlen, of vliegeren? Of is het een (theater) voorstelling? Of zo’n feest met muziek zo hard dat je elkaar niet eens kunt verstaan?
PatrickvGerwen.jpeg

Kenniscentrum Rentederivaten scoort eerste punt voor mkb-ers

Column Patrick van Gerwen | Cadension
Wat is de stand van zaken in het rentederivaten-verhaal? Ons Kenniscentrum Rentederivaten heeft een eerste punt gescoord, want onze aanbevelingen zijn opgepakt. Maar we zijn er nog lang niet, nog steeds blijkt namelijk dat er ondernemers zijn die niet met hun klacht naar de bank durven te gaan.
Nieuwe-afbeelding.gif

Waarom starten? Niet doen! Of toch...

Column Fabian Nagtzaam | Zou je het wel doen, ondernemer worden?
Waarom zou je in deze economische tijd, met alle risico’s van dien, nog een eigen bedrijf moeten willen starten? Ik zou kunnen zeggen: niet doen! Waarom niet?
maartenmenger.jpg

Mag je de privé-mail van een werknemer onderzoeken?

Column advocaat Maarten Menger
Werknemers gebruiken de laptop die ze het bedrijf hebben gekregen vaak ook privé. Betekent dat dat je dan ook de privé-mail mag onderzoeken van een werknemer die je van wangedrag verdenkt? De rechter doet uitspraak.
Josette Dijkhuizen.jpeg

Vrouwelijke ondernemers en kinderen!?

Column Josette Dijkhuizen | De samenhang
De samenhang tussen vrouwelijk ondernemerschap en kinderen is al vele decennia bekend. Ruim dertig jaar geleden observeerden wetenschappers deze positieve correlatie al. Zij verklaren deze samenhang op basis van twee tegengestelde hypothesen.
Bart.jpg

'Ondernemer, organiseer je eigen interne tegenmacht'

Column Bart Groothuis | De vliegende Greenpeace-directeur
De afgelopen dagen heeft de Greenpeace-directeur de krant gehaald omdat hij twee keer per maand (eerst wekelijks) met het vliegtuig heen en weer pendelt tussen werk (Amsterdam) en thuis (Luxemburg). Ik word een beetje verdrietig als ik dit soort berichten in de krant over Greenpeace lees.
IMG_00311.JPG

Ondernemers in oranje-outfit

Blog van Nerina Vilchez over handelsmissie Polen
De handelsmissie is nog geen 24 uur bezig, maar er is al heel veel gebeurd. De sfeer is goed, alles is tot in de puntjes verzorgd, er reizen mensen met interessante verhalen mee en Polen zijn vriendelijk en gastvrij. Dat zijn de conclusies die ik tot nu toe heb kunnen trekken.
Arjen-Paardekooper.jpg

Pas op met afloop rentevaste periode lening

Column Arjan Paardekooper | Reageren op verzoek tot aflossing
Op dit moment worden veel ondernemers die een langlopende lening hebben, geconfronteerd met het aflopen van de rentevaste periode. Door de banken wordt dit moment vaak aangegrepen om de lening (oneigenlijk) op te zeggen. Wat te doen?
Getoond 1 tot 10 van 512. Er zijn meerdere pagina's.
 

Praat met ons mee op

MKB Servicedesk
Postadres
Postbus 40273
3504 AB Utrecht

Bezoekadres:
Radonweg 7
3542 AN Utrecht
Tel: 088 652 00 22 (voor ondernemersvragen)
Tel: 030 230 79 00 (kennispartners, leveranciers en mediacontacten)

 
Toegevoegd

U kunt verder winkelen of de bestelling afronden.

Afronden
MKB Servicedesk maakt gebruik van cookies
/7158/cookieverklaring-mkb-servicedesk.htm
 Meer informatie
 Melding sluiten