Marc.jpg

In de voetsporen van koningin Wilhelmina en Atatürk

Column Marc Guillet – Van contacten naar contracten
Het houdt nog steeds niet over met de economische vooruitzichten in Nederland en Europa. De economische groei trekt dit jaar aan tot 1½ procent van het bruto binnenlands product (bbp), zo voorspelt het Centraal Planbureau. Maar het ‘herstel blijft broos’, zo waarschuwt het onderzoeksbureau in zijn jongste economische beleidsanalyse.

Geef jij jezelf weleens een cadeau?

Vlog Nanette van Wezel | Coaching aan de keukentafel
geef-jij-jezelf-weleens-kado-20115094224.png
Bart.jpg

Een voordelig Nieuwjaar

Column Bart Groothuis | Wat willen klanten?
Tijdens mijn wekelijkse hardlooprondje kom ik langs een bushokje waarin een grote poster hangt met daarop een aanbieding van een Telecomboer: ‘Voordelig nieuwjaar’ staat er met schreeuwerige letters.
Foto-Hans Stouten-150x150.jpg

De belangrijkste bron van inkoopfinanciering

Column Hans Stouten | Creativiteit is essentieel
In de markt hoor ik berichten dat banken bij veel mkb ondernemers de bestaande financiering op voorraden en inkopen afbouwen of zelfs intrekken.
sergiotorres.jpg

2015: met de wind in de zeilen

Column Sergio Torres | Economisch herstel
De economische vooruitzichten voor 2015 zijn goed. Door een sterke dollar en een dalende olieprijs zal ook het mkb de vruchten gaan plukken. Hoewel de financiering van het mkb nog achterblijft, wordt 2015 een goed jaar voor het Nederlandse bedrijfsleven.
Velden%2c Lianne van.jpg

Afspraken met mede-aandeelhouders in een B.V.

Column Lianne van Velden | Hoe leg je deze afspraken vast?
Als ondernemer wil je niet voor verrassingen komen te staan in de samenwerking met andere ondernemers. De onderlinge afspraken moeten duidelijk zijn en nageleefd worden. Daarom is het van belang om deze afspraken goed vast te leggen op papier. Maar hoe leg je deze afspraken vast?
Niels Olthuis LinkedIn.jpg

4 tips om je projecten op de rails te houden

Column Niels Olthuis | Gastauteur
Zo, het jaar zit er weer op. Targets zijn gehaald, budgetten veiliggesteld en projecten afgerond. Maar vertel mij eens eerlijk: verliep elk project echt zo voorspoedig als op de kerstborrel werd beweerd?
Bart.jpg

Je kop stoten aan een open deur

Column Bart Groothuis | Creëer een band met je klant
Vorige week gaf ik voor een grote groep projectleiders een korte workshop van twee uur over mijn nieuwste boek ‘Creëer een band met je klant’. In de zaal zit Fred, een ex-collega van me. Hij heeft een grappige loopbaancarrière doorlopen.
Willem Balfoort.jpeg

Gebruik van social media: juridische aandachtspunten

Column advocaat Willem Balfoort
Social media is niet meer weg te denken uit de dagelijkse realiteit van de ondernemer. Zowel eenmanszaken als multinationals zijn (soms luidruchtig) aanwezig op platforms als Twitter, Facebook, LinkedIn en Google+. Hoewel social media zeker ook zakelijk nuttig kunnen zijn, gaat er ook weleens wat verkeerd.
hagers.jpg

Mag de bank de opslag zomaar verhogen?

Column Jasper Hagers | Vaste of variabele rente?
Veel ondernemers komen in de knel door de hoge financieringslasten, terwijl de variabele rente (EURIBOR) op dit moment erg laag staat. Vaak komt dat door een verhoging van de opslagen of opslag, waardoor er absurd hoge rentelasten ontstaan. De problemen ontstaan vooral doordat het mkb vast zit door de renteswap. Het beëindigen van een renteswap is door de negatieve marktwaarde/ boete erg lastig.
Getoond 1 tot 10 van 558. Er zijn meerdere pagina's.
 

Praat met ons mee op

MKB Servicedesk
Postadres
Postbus 40273
3504 AB Utrecht

Bezoekadres:
Radonweg 7
3542 AN Utrecht
Tel: 088 652 00 50 (kennispartners, leveranciers en mediacontacten)

 
Toegevoegd

U kunt verder winkelen of de bestelling afronden.

Afronden
MKB Servicedesk maakt gebruik van cookies
/7158/cookieverklaring-mkb-servicedesk.htm
 Meer informatie
 Melding sluiten