hagers.jpg

Mag de bank de opslag zomaar verhogen?

Column Jasper Hagers | Vaste of variabele rente?
Veel ondernemers komen in de knel door de hoge financieringslasten, terwijl de variabele rente (EURIBOR) op dit moment erg laag staat. Vaak komt dat door een verhoging van de opslagen of opslag, waardoor er absurd hoge rentelasten ontstaan. De problemen ontstaan vooral doordat het mkb vast zit door de renteswap. Het beëindigen van een renteswap is door de negatieve marktwaarde/ boete erg lastig.
robertarnoldi.jpg

Stilstaan is vooruitgang

Spar over je bedrijfsvoering | Column Robert Arnoldy
Je werkt met volle kracht aan je onderneming. De dagelijkse werkzaamheden vragen alle aandacht en je hebt geen tijd om even stil te staan bij deze rijdende trein. Herkenbaar? Mijn ervaring is dat het goed is om eens in de zoveel tijd even aan de noodrem te trekken. In de vaart der volkeren doorgaan met wat je al deed omdat dat nu eenmaal zo gegroeid is, kan nooit een optimale bedrijfsvoering zijn.

Doe eens gek. Durf!

Business coach Nanette van Wezel daagt jou uit!
doe-eens-gek-durf-111214105145.png
Josette Dijkhuizen.jpeg

Je succesvol voelen als ondernemer

Column Josette Dijkhuizen | Onderzoek
Uit eerdere studie is gebleken dat er specifieke werkvereisten bestaan voor ondernemers die in ogenschouw moeten worden genomen bij onderzoek naar stress en welbevinden. Het gaat in het bijzonder over 'tijdseisen' (gevoel dat je als ondernemer altijd bereikbaar en beschikbaar moet zijn), 'onzekerheid en risico' en ' verantwoordelijkheid'.
Michel de Haan.png

Je bent toch immers Sinterklaas niet

Column Michel de Haan | Geld lenen
Stel, jouw buurman belt aan met de vraag of hij even 500 euro kan lenen. Je kijkt hem op z’n minst met gefronste wenkbrauwen aan. Als je al besluit geld uit te lenen aan je buurman, wat ik niet zou aanraden, ga je van te voren toch met hem bespreken of en wanneer je het geld weer terug krijgt. Je bent immers Sinterklaas niet.
MarianneSturman_vk.jpg

Ben jij een ‘hangouter’, ‘skyper’ of eerder een ‘apper’?

Column Marianne Sturman | Moneypenny
Ik zie ze steeds vaker: ondernemers die samenwerken met een virtuele assistent (VA) in plaats van een traditionele secretaresse. Hun redenen zijn divers. Omdat ze simpelweg geen kantoor hebben, of omdat ze zo vaak onderweg zijn dat de toegevoegde waarde van een secretaresse op kantoor er niet is. Plus: ze vinden het efficiënter. Hun VA doet hetzelfde werk van zijn of haar voorganger in de helft van de tijd!
Bart.jpg

Vreemde Sinterklaasliedjes en riedeltjes in je hoofd

Column Bart Groothuis | De klant wil geen ‘riedeltjes’
Misschien herken je het wel, zo rond deze tijd van het jaar: Je zit in de auto en ineens heb je een Sinterklaasliedje in je hoofd. Pas geleden zat ik ineens 'hoor wie klopt daar kinderen' te galmen in de auto.

Vlog: Is de deeleconomie arrogant?

Videoblog van Martijn Arets - Crowd Expedition
vlog-deeleconomie-arrogant-251114113403.png
98db6489d5606f6b5ada04db6fc8bfca.jpg

Doorbraak: bank mag niet zomaar lening opzeggen!

Column | Jan-Hein Strop
Een bank mag niet zomaar een lening opzeggen vanwege de verschuldigde boeterente, zo heeft de Hoge Raad onlangs geoordeeld. Dat is belangrijk nieuws voor ondernemers, want de bank moet dus ook rekening houden met de belangen van de klant.
Michel de Haan.png

Kleefkracht

Column Michel de Haan | De denkfout die we maken
Als je net een bedrijf bent begonnen, is het binnenhalen van klanten een enorme worsteling. Totdat jouw bedrijf een aantal jaren bestaat en klanten terugkomen of het verhaal doorvertellen. Waardoor je spontaan telefoontjes krijgt van mensen die jouw service willen afnemen. Dan begint het echt te lopen; er blijven klanten aan jouw bedrijf ‘kleven’ en die ‘plakkerigheid’ trekt andere bedrijven aan. De omzet van het bedrijf begint toe te nemen en het leven wordt makkelijker.
Getoond 1 tot 10 van 549. Er zijn meerdere pagina's.
 

Praat met ons mee op

MKB Servicedesk
Postadres
Postbus 40273
3504 AB Utrecht

Bezoekadres:
Radonweg 7
3542 AN Utrecht
Tel: 088 652 00 50 (kennispartners, leveranciers en mediacontacten)

 
Toegevoegd

U kunt verder winkelen of de bestelling afronden.

Afronden
MKB Servicedesk maakt gebruik van cookies
/7158/cookieverklaring-mkb-servicedesk.htm
 Meer informatie
 Melding sluiten