PetraOden.jpg

Arbeidspools door ondernemers: do’s en don’ts

Column Petra Oden | Conclusies uit onderzoek
In mijn laatste column heb ik aangekondigd een onderzoek te zullen doen naar arbeidspools die opgezet zijn door ondernemers. Dat onderzoek is nu afgerond. Binnenkort komt er een boekje uit. Hier alvast de belangrijkste conclusies.
rutger-boelsma.jpg

21st Century Skills voor ondernemers

Column Rutger Boelsma | Nieuwe vaardigheden
Collega ondernemers, we zijn inmiddels al weer een tijdje aangeland in de 21ste eeuw en we hebben gemerkt dat op dit moment ondernemen heel andere componenten in zich draagt dan alweer enkele jaren geleden.
DSC05497.JPG

Onderschat de gevolgen van verzuim niet!

Column Edith Brocken | Kosten van verzuim
Vol ambitie en enthousiasme schreef ik mij op 1 juli 2014 in bij de Kamer van Koophandel.Edith Brocken Ergo & Arbeid noemde ik mijn bedrijf. Net als de mensen om mij heen, had ik er alle vertrouwen in dat er een markt was voor mijn diensten.
82db1dbadef915e1036ecf1d75f5bdcf.jpg

Het benoemen van je relatie

Column Bart Groothuis | Van scharrel naar partnership
In onze krant (het AD) van 14 februari jl (Valentijnsdag) stond een leuk artikel over ‘het benoemen van de relatie’. In mijn tijd had je een vriendin, een serieuze vriendin, een verloofde en was je daarna getrouwd. Maar zo werkt dat allemaal natuurlijk niet meer.
juridiq_111.jpg

Ondernemers gooien geld weg...

Column Pauline de Boer | senior juriste Juridiq
Uit onderzoek blijkt dat slechts ongeveer de helft van ondernemend Nederland met schriftelijke contracten werkt en maar een derde hanteert algemene voorwaarden. Dat een kwart van de ondernemers wel eens een juridisch geschil heeft mag dan eigenlijk niet verbazen. Dat dit veel geld kost is algemeen bekend.
ronald-logo_def.jpg

Kennis en ervaring doorgeven

Column Ronald Fecken | Visuele Communicatie!
Onlangs was ik weer aanwezig op de modebeurs Pitti Immagine in Florence. Daar werd ik getroffen door het inspirerende thema dat de organisatoren ditmaal hadden gekozen: de ‘walkabout’.
Marianne.jpg

Wat heb jij weg te geven op Valentijnsdag?

Column Marianne van de Water | Koude acquisitie expert
Regelmatig schrijven een zeer goed bevriende zakelijke vriendin en ik samen. Zij als doorgewinterde blogger en ik als acquisitie expert. Dat doen we om elkaar te inspireren, energie te geven en onszelf op weg te helpen. Voor het schrijven zoeken we altijd een mooie plek uit.
Willem Balfoort.jpeg

Overdrijven in reclame mag. Maar overdrijf het niet!

Column advocaat Willem Balfoort
Hoe ver mag je gaan als je reclame maakt voor je bedrijf? Het punt is dat aansprekende reclame vaak weinig genuanceerd is. Daarom zie je niet vaak een reclameslogan die zegt “Ons product is relatief goed”, maar eerder “Ons product is het allerbeste.” Volgens de Nederlandse Reclame Code(NRC) en het Burgerlijk Wetboek mag reclame echter niet onwaar, misleidend, of op andere wijze ‘oneerlijk’ zijn.
Willem.gif

2015 Back to basics

Column Willem Overbosch
Tijd voor wat afstand. In april 2014 zag ik op Facebook een bericht van een vriendin in Australië, waarin ze aangaf vier weken naar Denemarken te gaan rond kerst. Wie wil er op ons huis passen? Binnen een minuut staat mijn reactie eronder: “Dat doen wij wel!” Soms moet je je gevoel volgen, dit was zo’n moment. Achteraf bleek mijn vrouw hetzelfde bericht gezien te hebben, met de gedachte: eens kijken of Willem dit ook gezien heeft. Ja dus :)
juridiq_111.jpg

Samenwerken? Maak afspraken!

Column Pauline de Boer | Samenwerken is net als een huwelijk
Samenwerken met een compagnon is soms net als een huwelijk. Je denkt dat je op dezelfde golflengte zit en dat dit ook altijd zo zal blijven. Maar helaas gaat het – net als bij veel huwelijken – nogal eens mis en dan moet je kunnen terugvallen op vooraf gemaakte afspraken. Want goed overleg is meestal niet meer mogelijk.
Getoond 1 tot 10 van 570. Er zijn meerdere pagina's.
 

Praat met ons mee op

MKB Servicedesk
Postadres
Postbus 40273
3504 AB Utrecht

Bezoekadres:
Radonweg 7
3542 AN Utrecht
Tel: 088 652 00 50 (kennispartners, leveranciers en mediacontacten)

 
Toegevoegd

U kunt verder winkelen of de bestelling afronden.

Afronden
MKB Servicedesk maakt gebruik van cookies
/7158/cookieverklaring-mkb-servicedesk.htm
 Meer informatie
 Melding sluiten