Organisatie desk

Wat je moet weten voor optimale bedrijfsprestaties
3073863-91u+icgysll._sl1500_.jpg

Werk samen, anders game over!

Inspiratie voor de wereld van gaming
Nederland staat weer mooi op de kaart als gameland. De videogame Horizon Zero Dawn van het Amsterdamse Guerilla Games verovert in amper twee weken tijd de harten van gamers overal ter wereld.
Schermafbeelding 2017-03-14 om 13.png

Snapt de politiek wat er speelt binnen het mkb?

MKB Barometer Verkiezingen | Bekijk de video
Op 9 maart was de MKBuzz bij Makro Nieuwegein om ondernemers te vragen naar hun mening over de politiek. Snapt Den Haag eigenlijk wel waar ondernemers tegenaan lopen?
shutterstock_434944729.jpg

MKB wil groeien door duurzamer te ondernemen

MKB Barometer Verkiezingen
Het merendeel van het midden- en kleinbedrijf in ons land wil de komende jaren groeien door duurzamer te gaan ondernemen. Dat is een van de uitkomsten van de MKB Barometer Verkiezingen van Makro, uitgevoerd door MKBServicedesk.nl.
shutterstock_512505718.jpg

Kleed je bedrijf aan

Column Peter Hofman
De laatste jaren is er veel veranderd met betrekking tot nieuwe kleding aanschaffen. Mensen kiezen er steeds vaker voor om van achter hun computer te bestellen in plaats van een dag door de stad te slenteren en met zware kledingtassen te sjouwen. Ook in het bedrijfsleven speelt online bedrijfskleding bestellen een steeds grotere rol. Maar wat zijn nou de voor- en nadelen? Is het een slim idee om voor je bedrijf online bedrijfskleding te bestellen?
Schermafbeelding 2017-03-10 om 11.png

Wat als ondernemers het voor het zeggen hadden in de politiek?

MKB Barometer Verkiezingen | Bekijk de video
Op 8 maart 2017 was de MKBuzz bij Makro Den Bosch om ondernemers te vragen naar hun mening. Wat zouden ondernemers veranderen, als zij voor 1 dag premier waren?
Stefan van der Zwet.jpg

"Inkoop is een integraal deel van de business"

Interview met Stefan van der Zwet, directeur realisatie Heembouw Groep
Opmerkelijk voor de bouw is dat Heembouw Groep doorlopend onderzoek laat doen naar de wensen van haar klantgroepen wonen, kantoren en bedrijfsruimten. Zo kan het innovatieve bouwbedrijf werkelijk toegevoegde waarde leveren. Per klantgroep heeft Heembouw strategische toeleveranciers die deze waarde helpen creëren. Directeur realisatie Stefan van der Zwet verwacht dat de samenwerking steeds verder zal gaan, tot uiteindelijk een gezamenlijk verdienmodel.
Interviews Nevi1.jpg

"Samen met toeleveranciers risico’s delen"

Interview met Edward Voncken, directielid KMWE Group
Het gaat goed met KMWE. Klanten besteden meer uit aan dit Nederlandse hightech maakbedrijf dat onder meer preferred supplier is van Airbus. Door uitbesteding nemen de risico’s in de keten echter toe. "Willen we aan de eisen van onze klanten voldoen, moeten we hechter met onze toeleveranciers samenwerken. Risico’s over de schutting gooien werkt niet. Supply chain management moet op een hoger niveau."
Martin Verhoef.JPG

"Elke toeleverancier is een partner"

Interview met Martin Verhoef, CEO Verhoef Access Technology
Bij Verhoef weten ze op basis van 75 jaar ervaring dat de kwaliteit van het eindproduct mede te danken is aan de kwaliteit van de toeleveringen. Daarom is een toeleverancier een partner en geen nummer. "Een vertrouwensrelatie met een toeleverancier krijg je niet cadeau, maar moet je opbouwen door zorgvuldige communicatie en door elkaar als gelijkwaardig te zien." Een betrouwbare leverancier die jaar na jaar kwaliteit levert krijgt bij Verhoef een faire prijs.
Aart Roos Auping-111.jpg

"Inkoop is van a tot z geïntegreerd in de bedrijfsstrategie"

Interview met Aart Roos, CEO Auping
Het Nederlandse familiebedrijf Auping vond zichzelf opnieuw uit de afgelopen jaren. Ook bij inkoop bleef geen steen op de andere. Toeleveranciers creëren nu voor de klant waarde op het gebied van innovatie en duurzaamheid. En dat zijn precies de twee strategische pijlers van het bedrijf. Op het gebied van verduurzaming ligt nu de grootste inkoopuitdaging. "We willen afscheid nemen van de take, make, waste-gedachte."
Frans Broekhuizen.jpg

"Goede zorg en inkoopefficiency gaan prima samen"

Interview met Frans Broekhuizen, bestuurder Nusantara Zorgcentra
"De grootste uitdaging in de zorg is menselijke zorg op maat, maar wel kostendekkend. Het is een hele kunst het beste van beide werelden te zoeken", aldus Frans Broekhuizen. Op basis van een spend-analyse bespaarde Nusantara zo’n tien procent op de totale bedrijfskosten. De voedingsmiddelen bleven daarbij doelbewust buiten schot. Want goed eten is zorg.
Getoond 1 tot 10 van 154
Er zijn meerdere pagina's.

Praat met ons mee op

MKB Servicedesk
Postadres
Postbus 40273
3504 AB Utrecht

Bezoekadres:
Reactorweg 9a
3542 AD Utrecht
Tel: 088 652 00 50

Toegevoegd

U kunt verder winkelen of de bestelling afronden.

Afronden
MKB Servicedesk maakt gebruik van cookies
/7158/cookieverklaring-mkb-servicedesk.htm
 Meer informatie
 Melding sluiten