shutterstock_318425624 (1).jpg

Hoe voorkom je stress bij je werknemers?

Zeven tips om je personeel gezond te houden
Het is de week van de werkstress! Ervaren jouw werknemers werkstress? Dan kan je team niet optimaal presteren. Hoe voorkom je dat je personeel stress ervaart?
Joachim ter Haar.jpg

De kracht van een goed gekozen metafoor

Column Joachim ter Haar | Personeel motiveren
Vorige week werd op de radio een onderzoek besproken dat aantoont dat mensen met veel meer trots en bezieling werken als ze zelf een titel voor hun baan mogen verzinnen. Een broodjesverkoper werd een Sandwich Artist en een front office medewerker een First Impression Officer, helemaal goed.
Gelukkige medewerkers personeel happy.jpg

Zorg voor gelukkige medewerkers

Tips om personeel gemotiveerd en energiek te houden
Als ondernemer wil je goed personeel zo lang mogelijk bij je houden. Door goed voor je medewerkers te zorgen, kunnen zij het beste uit zichzelf halen. Maar hoe zorg je voor gelukkig personeel?
Marcel Meijlink.jpg

Teamleden enthousiast dankzij 'retrospectives' methode

Column Marcel Meijlink | Uitdagend vergaderen
Iedere leider wil het: dat er in zijn team een sfeer ontstaat waarbij de teamleden hun kwaliteiten optimaal kunnen benutten en vol commitment als één team aan een gezamenlijk doel werken. Dit kan echter niemand verplicht worden. Ik kom veel binnen bij bedrijven en door de jaren heen heb ik gezien wat een leider succesvol maakt.
Opleiding training cursus.jpg

Je personeel omscholen of opleiden

Zo benut je de subsidies en fiscale voordelen
Als je wilt blijven groeien, de concurrent voor wilt blijven en je medewerkers wilt behouden, kies je voor opleiden. Ook als je niet groeit maar juist inkrimpt, kan opleiding een goed instrument zijn. Of je er als bedrijf nu goed voor staat of minder goed, opleiden kost geld. Of juist niet?
107af89.gif

“Behandel je personeel zoals je klant.”

Willem Wouters - DWise
Overuren? Kantoortijden? Controle? Bij IT-organisatie DWise Applicaties in Schijndel werkt het anders dan bij het gros van de bedrijven. De programmeurs en webbouwers zitten niet elke dag van 9 tot 5 op kantoor. De werknemers gaan regelmatig onder werktijd naar het museum, het zwembad of het bos voor een bootcamp, paardrijdsessie of een goed gesprek. En dat levert ze persoonlijke ontwikkeling, laag ziekteverzuim en goede financiële resultaten op, vertelt eigenaar Willem Wouters.
shutterstock_274761740.gif

Stoppen je werknemers op hun 65e of werken ze door?

En wat moet jij daarmee?
De tijd dat alle Nederlanders op hun 65e direct stoppen met werken, hebben we achter ons gelaten. In de politiek is steeds vaker discussie over doorwerken na het bereiken van de AOW-leeftijd en de voordelen dat dit meebrengt voor jou en voor je werknemer. Daarnaast kiezen steeds meer mensen er zelf voor; 7 procent van alle 65-plussers is van plan om na het bereiken van de 65 jarige leeftijd door te werken.
cmyk-petra.gif

3 reorganisaties in 6 jaar tijd en toch positief

Onderneming in beeld - Drukkerij Hazenberg
Als financieel manager van een drukkerij met veertig personeelsleden is Petra Oomens aardig thuis in belastingen, loonkosten, jaarrekeningen en budgetten. Ze is, samen met ondernemer Bas Burmanje, verantwoordelijk voor alle financiële zaken én de personeelszaken van het bedrijf. En door diverse reorganisaties in de afgelopen jaren, is besparen op personeelskosten iets waarover zij als geen ander kan meepraten.
mvoaward.png

Al 93 jaar duurzaam ondernemen

Duurzaamheid als bijvangst: winnaar MVO Award vertelt
Het Wijchense installatiebedrijf Modderkolk wint de MVO Award 2014: een prijs van de Stichting Maatschappelijke Meerwaarde. Modderkolk ziet duurzaam ondernemen al jaren als een efficiënte manier van werken.
Leon Arendsen.jpg

"Mijn deur staat altijd open"

Ondernemer in beeld | Leon Arendsen
"Je personeel moet iedere dag met plezier naar het werk gaan." Dat is volgens Leon Arendsen, directeur van Tripa in Vianen, iets wat iedere werkgever moet nastreven. Het bedrijf dat al ruim 25 jaar leverancier is voor signbedrijven in Nederland, doet er dan ook veel aan om de werknemers vitaal en gelukkig te houden.
Getoond 1 tot 10 van 95. Er zijn meerdere pagina's.
 

Praat met ons mee op

MKB Servicedesk
Postadres
Postbus 40273
3504 AB Utrecht

Bezoekadres:
Reactorweg 9a
3542 AD Utrecht
Tel: 088 652 00 50

Toegevoegd

U kunt verder winkelen of de bestelling afronden.

Afronden
MKB Servicedesk maakt gebruik van cookies
/7158/cookieverklaring-mkb-servicedesk.htm
 Meer informatie
 Melding sluiten