cmyk-petra.gif

3 reorganisaties in 6 jaar tijd en toch positief

Onderneming in beeld - Drukkerij Hazenberg
Als financieel manager van een drukkerij met veertig personeelsleden is Petra Oomens aardig thuis in belastingen, loonkosten, jaarrekeningen en budgetten. Ze is, samen met ondernemer Bas Burmanje, verantwoordelijk voor alle financiële zaken én de personeelszaken van het bedrijf. En door diverse reorganisaties in de afgelopen jaren, is besparen op personeelskosten iets waarover zij als geen ander kan meepraten.
mvoaward.png

Al 93 jaar duurzaam ondernemen

Duurzaamheid als bijvangst: winnaar MVO Award vertelt
Het Wijchense installatiebedrijf Modderkolk wint de MVO Award 2014: een prijs van de Stichting Maatschappelijke Meerwaarde. Modderkolk ziet duurzaam ondernemen al jaren als een efficiënte manier van werken.
Leon Arendsen.jpg

"Mijn deur staat altijd open"

Ondernemer in beeld | Leon Arendsen
"Je personeel moet iedere dag met plezier naar het werk gaan." Dat is volgens Leon Arendsen, directeur van Tripa in Vianen, iets wat iedere werkgever moet nastreven. Het bedrijf dat al ruim 25 jaar leverancier is voor signbedrijven in Nederland, doet er dan ook veel aan om de werknemers vitaal en gelukkig te houden.
foto sam.jpg

"Maak tijd vrij om mobiel werken bij personeel te laten landen"

Interview Sam van Buuren, oprichter nederlandwerktonline.nl
Een op de drie werknemers werkt regelmatig thuis. Zo blijkt uit de laatste cijfers van CBS en TNO. ‘Houd rekening met een cultuuruitdaging’, zegt Sam van Buuren, oprichter van nederlandwerktonline.nl.
kerstpakket1.jpg

Het kerstpakket - de regels en de trends

Hoe zit het nou fiscaal rond het kerstpakket?
Geef jij je personeel dit jaar een kerstpakket? Er zijn een aantal fiscale regels waar je rekening mee moet houden. Ook hebben we de laatste trends voor het eindejaarscadeautje voor je op een rij gezet.
vierkant vechten.jpg

Kwart personeel heeft slechte relatie met werkgever

Werknemers lijden onder slechte relatie met leidinggevende
73 procent van de werknemers heeft een goede relatie met hun werkgever, maar de overige 27 procent typeert die relatie als 'niet goed'. En de meerderheid van de medewerkers lijdt daaronder.
leider_delegeren.jpg

Checklist: delegeren

Hoe draag ik taken over aan mijn personeel?
Kom je niet toe aan wat belangrijk is voor jezelf en je bedrijf? Dan kan delegeren de oplossing zijn. Draag taken over aan je medewerkers en verlos jezelf van het teveel aan taken. Met deze checklist wordt ook jij een meester in de kunst van het delegeren.
motiveren.jpg

Motiveer je personeel: 7 manieren

Geef vertrouwen en bied uitzicht op succes
Personeel motiveren gaat om meer dan alleen complimenten uitdelen. Toch is het makkelijker dan je misschien denkt. Zeven praktische manieren om dit te doen.
jonge werknemers.jpg

Wat leveren jonge werknemers me op?

Frisse blik en nieuwe kennis maakt jongeren tot aanwinst
Vijf jaar werkervaring is geen gekke eis in een vacature. Besef je wel dat je daarmee jongeren uitsluit die juist van grote waarde kunnen zijn voor je bedrijf? Een frisse blik, nieuwe kennis, een oplossingsgerichte manier van werken: zomaar wat voordelen van jonge werknemers.
Vrijwilligerswerk.jpg

Je personeel vrijwilligerswerk laten doen: waarom en hoe?

Vrijwilligerswerk voor goed imago en motivatie medewerkers
Steeds meer bedrijven ontdekken werknemersvrijwilligerswerk als alternatief bedrijfsuitje. In plaats van te gaan steengrillen of paintballen, zet het personeel zich een dag of langer belangeloos in als vrijwilliger. Jij als ondernemer doet hiermee iets goeds voor de maatschappij en tegelijkertijd motiveer je je personeel.
Getoond 1 tot 10 van 89. Er zijn meerdere pagina's.
 

Praat met ons mee op

MKB Servicedesk
Postadres
Postbus 40273
3504 AB Utrecht

Bezoekadres:
Radonweg 7
3542 AN Utrecht
Tel: 088 652 00 50 (kennispartners, leveranciers en mediacontacten)

 
Toegevoegd

U kunt verder winkelen of de bestelling afronden.

Afronden
MKB Servicedesk maakt gebruik van cookies
/7158/cookieverklaring-mkb-servicedesk.htm
 Meer informatie
 Melding sluiten