Wat betekenen de maatregelen van het kabinet voor mij als ondernemer?

‘Vakcentrales weten schade van crisispakket beperkt te houden’, schreeuwt de ene krantenkop. ‘Aan de zeven magere jaren ontkomt Nederland niet’, doet de andere. Maar wat betekenen de crisis en de maatregelen nou concreet voor ondernemers?

Wat als ik een factuur niet kan betalen?

Het is natuurlijk belangrijk dat je klanten je facturen betalen. Zo hou je je bedrijf draaiende. Maar wat als je zelf een rekening ontvangt die je niet kan betalen? Je leveranciers zullen proberen hun geld terug te krijgen, wat zelfs het einde van je onderneming zou kunnen betekenen. Maar zover hoef je het niet te laten komen.

Hoe werkt deeltijdontslag?

Sinds het begin van de kredietcrisis is je omzet met 25% gedaald. Te weinig om gebruik te kunnen maken van de bijzondere regeling voor de werktijdverkorting voor je werknemers. Maar als de loonkosten niet op korte termijn gaan dalen, zijn de gevolgen nog veel erger. Wat nu?

Hoe wordt een geschil tussen webwinkelier en klant beslecht?

In geval van een conflict tussen een webwinkelier en een consument is de stap naar de rechter niet een efficiënte oplossing. De hoge kosten van deze procedure en de lange wachttijden zorgen ervoor dat de deuren worden geopend voor buitengerechtelijke geschillenbeslechting.

Wat kan ik doen tegen een uitgesproken faillissement?

Stel dat er faillissement wordt uitgesproken met jouw bedrijf als lijdend voorwerp, zonder dat daar financieel gezien aanleiding voor is. Misschien is er sprake geweest van een laksheid vanuit je schuldeiser, of mischien wel van jouw kant. Of er is sprake van oneigenlijke drukuitoefening, of miscommunicatie. Wat doe je als dit jou overkomt?

Hoe krijg ik mijn bedrijfsnaam van andermans website verwijderd?

Ik ben importeur en een voormalige klant van mij heeft onjuiste informatie over mijn bedrijf op zijn website geplaatst. Bovendien heeft hij een aantal foto’s van onze producten geplaatst die hij nooit kan leveren aan consumenten. Wat kan ik ondernemen om deze beschuldigingen en onjuiste informatie van zijn website te laten verwijderen?

Hoe zorg ik voor een flexibel personeelsbestand?

Tijdelijke aanpassingen rond de regeling van werktijdverkorting biedt je de flexibiliteit om je personeel toch te behouden als dat tijdelijk overtollig is als gevolg van de kredietcrisis. Maar welke preventieve maatregelen kun je nemen, waardoor je zélf flexibiliteit creëert in je organisatie?

Hoe blijf ik op de hoogte van aanpassingen aan wetten en regels?

Met regelmaat van de klok worden wetten en regels gewijzigd, ingevoerd of afgeschaft. Als burger, en des te meer als ondernemer, zie je misschien door de juridische bomen het bos niet meer.

Op welk bedrag moet ik rekenen als ik mijn werknemer via de rechter ontsla?

Ik ben helaas gedwongen mijn werknemer te ontslaan. Nu heb ik gehoord dat je hem dan altijd een vergoeding moet betalen op basis van de 'kantonrechtersformule'. Wat is dat en hoe valt die in mijn geval uit?

Hoe herken ik een nepfactuur?

MKB-Nederland waarschuwt voor spookfacturen. Onder meer TG-Online, DC Incasso en Biz Telefoongids versturen offertes die eruit zien als factuur. Als je de 'factuur' betaalt kom je niet of slecht van de ongewenste aanbieding af.
Getoond 1 tot 10 van 18. Er zijn meerdere pagina's.

Actueel in Vraag van de week

 

Praat met ons mee op

MKB Servicedesk
Postadres
Postbus 40273
3504 AB Utrecht

Bezoekadres:
Reactorweg 9a
3542 AD Utrecht
Tel: 088 652 00 50

Toegevoegd

U kunt verder winkelen of de bestelling afronden.

Afronden
MKB Servicedesk maakt gebruik van cookies
/7158/cookieverklaring-mkb-servicedesk.htm
 Meer informatie
 Melding sluiten