Giro555 samen in actie voor slachtoffers explosie Beiroet

Wat kun je met je bedrijf doen?

07 augustus 2020 11 augustus 2020

Vandaag starten de samenwerkende hulporganisaties een nationale actie voor de slachtoffers van de alles verwoestende explosie in Beiroet. De hulpvraag na de explosie is enorm. Het gezondheidssysteem kan de hulpverlening nauwelijks aan en was al overbelast als gevolg van het coronapandemie.

De ramp heeft sinds dinsdag tenminste 113 mensen het leven gekost, meer dan 4.000 mensen zijn gewond en meer dan 250.000 mensen zijn ontheemd. Alleen al in Beiroet dreigen een half miljoen kinderen ondervoed te raken. Verwacht wordt dat het aantal slachtoffers de komende dagen nog verder stijgt. De samenwerkende hulporganisaties, verenigd in Giro555, roepen iedereen in Nederland op om in actie te komen voor de slachtoffers in Beiroet.

“De combinatie van de enorme explosie, de ongekende economische crisis, het coronavirus en de omvangrijke opvang van vluchtelingen rond de stad, maken de huidige situatie ondraaglijk”, zegt Garance Reus, actievoorzitter van Giro555. “Nog steeds worden er mensen onder het puin vandaan gehaald en er is een grote behoefte aan drinkwater, medicijnen en onderdak. Als samenwerkende hulporganisaties slaan we de handen ineen om geld op te halen om de hulp op te schalen.” De hulporganisaties achter Giro555 zijn zelf, of via lokale partners, in het gebied aanwezig. Zij bieden directe noodhulp, zoals ambulancevervoer en medische zorg. De hulpverleners richten zich daarnaast ook op het zoeken naar slachtoffers tussen het puin.

Helpen als bedrijf

Jouw bedrijf kan hierbij helpen door:

  • Een bedrijfsdonatie te doen; 

  • Medewerkers en zakelijke relaties op te roepen om mee te doen met de IKGEEF-actie door de actie te ondersteunen en een X bedrag te doneren via Giro555. Na deze donatie ontvang je een IK GEEF afbeelding zodat je deze kan delen via je social media kanalen. Gebruik IK GEEF zoveel mogelijk in de begeleidende tekst #GIRO555, #IKGEEF en #GEEFNU. Linken kan naar Giro555.nl;

  • Anderen te laten weten dat jullie de actie een warm hart toedragen door de actie te delen binnen jullie bedrijf en netwerk. Je kan dit doen door het plaatsen van een banner op de website, Facebookpagina of andere online kanalen. Banners, posters en andere promotiematerialen zijn hier te downloaden.

Libanon verkeert in economisch zwaar weer, de verwoesting van de haven, een belangrijk deel van de infrastructuur, zal deze situatie alleen maar verslechteren. Ruim tachtig procent van alle graanvoorraad lag opgeslagen in nu vernietigde silo’s. De samenwerkende hulporganisaties zullen niet alleen medische noodhulp verlenen, maar de getroffenen ook financieel ondersteunen en met psychische hulp. Om dit te kunnen realiseren zullen vele tientallen miljoenen euro’s nodig zijn.

Samen in actie voor Beiroet

Vanaf vanavond worden fondsenwervende spots uitgezonden op radio en zijn ze te zien op televisie en sociale media. Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Dit zijn de hulporganisaties achter deze Giro555-actie: Stichting Vluchteling, Cordaid, CARE Nederland, ICCO & Kerk in Actie, Oxfam Novib, Save the Children, UNICEF,  Nederlandse Rode Kruis, Plan Nederland, Terre des Hommes, World Vision.   De samenwerkende hulporganisaties laten vanaf vandaag hun eigen campagnes opgaan in Giro555.