Oxfam Novib

Ondernemers voor Ondernemers Netwerk

24 juli 2020

Wij geloven in de kracht van ondernemerschap en gezamenlijkheid. We steunen daarom mensen in ontwikkelingslanden bij hun ondernemersdroom. Zo helpen we ze om zelfstandig aan een betere toekomst te werken. Voor henzelf, hun gezin en hun community. We dragen hiervoor bij aan microfinanciering voor micro-ondernemers en ontwikkeling van sociale ondernemingen.

Wil jij meer weten over duurzaam ondernemen?

Het mkb telt wereldwijd 450 miljoen ondernemers. Samen vertegenwoordigen zij het overgrote deel van de economie en werkgelegenheid. Ondernemers zijn dus onmisbaar als we met elkaar de uitdagingen van nu aan willen pakken. Alleen samen kunnen we de conditie van de wereld en haar bewoners verbeteren. Om dit gezamenlijke doel te concretiseren hebben de Verenigde Naties in 2015 een gezamenlijk plan gelanceerd. De Sustainable Development Goals (SDG’s) zijn inmiddels door 200 landen omarmd en streven naar een betere wereld voor toekomstige generaties.

Het Ondernemers voor Ondernemers netwerk wil de krachten in Nederland bundelen. Samen willen we zoveel mogelijk kleine ondernemers helpen met hun start. Daarnaast willen we ondernemers inspireren om bij te dragen aan onze gezamenlijke Goals. Ondernemers kunnen de impact creëren die nodig is. Dat gaat niet over eenmalige acties, maar over structurele ambities. Alleen dan maken we de wereld een betere plek, voor nu en in de toekomst.

Neem een kijkje in het online Ondernemers voor Ondernemers Netwerk.