Safety Delta Nederland: online kenniscentrum voor veilige industrie

SDN biedt een overkoepelend platform aan

22 februari 2021

Safety Delta Nederland (SDN) heeft als doel om de Nederlandse (petro)chemische industrie in 2030 de veiligste ter wereld te laten zijn. Om dit doel te behalen hebben de overheid, de wetenschap en de chemische industrie de handen ineengeslagen om hier gezamenlijk aan te werken. De nieuwste ontwikkeling is een online kennisbank.

Kennisbank

Via de website van Safety Delta Nederland is gratis informatie te vinden over veiligheidsconcepten en de toepassing hiervan. De kennisbank legt de focus op bestaande projecten die mogelijkheden bieden voor de rest van de industrie. In de Technology Catalogus worden technische ontwikkelingen tentoongesteld uit verschillende industrieën. Daarnaast zijn er expertnetwerken te vinden die zich inzetten om kennis rondom veiligheidsthema's verzamelen en deze kennis verder te ontwikkelen. 

Samenwerken in veiligheid

Het doel van SDN is samenwerken aan veiligheid en innovatie. Door samen te werken met de Nederlandse (petro)chemische industrie en haar ketenpartners, wetenschapsinstellingen en de overheid, hoopt SDN de komende jaren grote stappen te maken op het gebied van veiligheid binnen de industrie. 

SDN biedt een overkoepelend platform met als ambitie Nederland een internationaal gewaardeerde en erkende toppositie te laten innemen op het terrein van ontwikkeling van veiligheidsconcepten met betrekking tot gevaarlijke stoffen.

Auteur

Jelle Bos

Als eindredacteur help ik ondernemers antwoorden te vinden op hun vragen. Ik doe graag onderzoek naar de meest uiteenlopende onderwerpen en zet deze om naar toegankelijke kennisartikelen. Daarbij voeg ik de ervaring en kennis die ik zelf heb opgedaan in zowel zeer grote als kleinere bedrijven.