Solid Sense

Hét coachings- en trainingsbureau voor organisaties die willen investeren in de groei en ontwikkeling van hun medewerkers.

01 februari 2021 3 minuten

Solid Sense is hét coachings- en trainingsbureau voor organisaties die willen investeren in de groei en ontwikkeling van hun medewerkers.

Dat doen wij met onze op maat gemaakte programma's en trajecten op het gebied van: persoonlijke en loopbaanontwikkeling, teamontwikkeling en leiderschap, duurzame inzetbaarheiden outplacement, stress en burn-out, verzuim en re-integratie.

Met onze integrale aanpak op organisatie, team en individueel niveau gaan we voor duurzame oplossingen.

Zo helpen wij al meer dan 10 jaar organisaties gezond te worden én te blijven. 

Speciaal voor jou als MKB’er hebben wij het onderstaande aanbod coachtrajecten en trainingen beschikbaar: 

Energize your life - Individueel traject 

Het goed managen van je energie is essentieel om fit te blijven. Het gaat niet alleen om lichamelijk fit zijn, maar vooral ook om mentale weerbaarheid, het behouden van je energie en in je kracht staan. Als je lichamelijk en geestelijk in balans bent dan ben je tot veel meer in staat. In dit coachtraject word je gestimuleerd de baas te blijven over je energieverbruik en daarmee je vitaliteit. Je leert hoe je kunt opladen, hoe je je energie beter kunt verdelen en hoe je onder hoge werkdruk je energie kunt behouden en zo optimaal kunt blijven presteren.

Energize your life - Training voor medewerkers

In deze training word je uitgenodigd de regie te nemen over je eigen energie en daarmee over jouw vitaliteit. Je leert hoe stress werkt (bij jou), en wat jij te doen hebt om jouw energie hoog te houden, ongeacht de omstandigheden.

Training ‘Focus en Productiviteit’

Het goed managen van je focus en productiviteit is essentieel om te kunnen presteren op je werk.  Maar hoe zorg je ervoor dat je niet snel bent afgeleid door je gedachten of de notificaties op je telefoon, email en laptop? In deze training wordt middels een zogeheten ‘Focus Hand’ heel praktisch en helder weergegeven hoe je brein werkt met betrekking tot focus en krijg je tools hoe je je productiviteit verhoogd.

Training ‘In balans 1.5’

Corona heeft een verschuiving teweeggebracht voor onze werkplek. Meer dan ooit tevoren werken mensen thuis. Voor de één een uitkomst, voor veel anderen juist meer stress.

Pitstop

Waarom maken 's werelds beste coureurs een pitstop? Om, ook als alles goed lijkt te gaan, toch te checken of dat wel zo is. 

Tijdens de ‘race’ van jouw loopbaan gun je jezelf niet altijd de tijd om stil te staan bij de vraag of je nog op de juiste weg bent. De drukte van alledag staat dat vaak in de weg. Maak een ‘pitstop’ bij Solid Sense. Om te checken of je nog op de juiste weg ben. En zo niet, erachter te komen hoe je wel verder wilt.

Leidinggeven aan duurzame inzetbaarheid

Duurzame inzetbaarheid leidt tot vitale, vakkundige en gemotiveerde medewerkers die in balans zijn en hun eigen ambities en die van de organisatie waarmaken. Is jullie organisatie bekend met de huidige situatie rondom deze thema’s? En welke stappen jullie organisatie het beste kan nemen?

Re-integratie 2e Spoor

Na uitval door ziekte kan een werknemer niet altijd re-integreren bij de huidige werkgever. Wanneer dit niet mogelijk is, komt re-integratie bij een andere werkgever in beeld: re-integratie tweede spoor.

Outplacement

Het vervallen van arbeidsplaatsen heeft een grote impact op medewerkers. Afstand doen van een bepaalde arbeidsidentiteit en de (oude) werkomgeving, het omgaan met (financiële) onzekerheid en het onderzoeken van een nieuw arbeidsmarktperspectief, vragen om zorgvuldige begeleiding.