RadioCafé brengt wereldwijde ideeën en geldbronnen

MKB RadioCafé 16 april 2015

22 april 2015 1 minuten

Het MKB RadioCafé presenteert ook deze week weer een uur lang entrepreneurs aan de stamtafel. In dit radioprogramma voor en door echte ondernemers ondervraagt Bram Donkers niet alleen jong volk met hemelbestormende en internationale ideeën, maar ook oude rotten die weten waar het geld zit.

Dit RadioCafé begint met een puur ondernemersverhaal, over een jongeling die het geluk vond in Servië. Sjoerd Schaap van Appyourservice zag dat bedrijven steeds vaker de apps wilden hebben, en bouwde daar zijn bedrijf omheen.

Drijvende huizen en geld

Jan Willem Roël is de ondernemer achter FlexBase, een bedrijf dat drijvende funderingen maakt. Hij begon ooit met een drijvende kas in het Westland nu een drijvende woonwijk in Manilla.

Geld nodig? 

Hendrik-Jan Oskamp zet als voorzitter van KredietUnie Midden Nederland zijn lange loopbaan op nuttige wijze voort. Zo’n KredietUnie is een bijzondere en nieuwe manier voor ondernemers om aan geld te komen. En als dat niet werkt, kun je het ook over de boeg van het online kredietplatform gooien. Niels Turfboer is managing director voor de Benelux van Spotcap, een van die online kredietplatforms, en hij schuif hier zo aan de stamtafel.

Groei...

Sige Bart is een goed voorbeeld van een jonge ondernemer met een onderscheidende aanpak en ambities. Zijn bedrijf De Kleine Verhuizer groeit snel door, richting de Grote Verhuizer. Ook Hans Soekhoe wil zijn drukwerkmakelaardij uitbreiden. Dat doet hij onder meer door in diverse buitenlanden drukwerk te laten maken.

Auteur

Bram Donkers