100% NL in het radiocafé

MKB Radiocafé van 30 april 2015

06 september 2018

De wekelijkse talkshow met een stamtafel vol enthousiaste ondernemers omvat in de nieuwste editie weer een kleurrijke tafelschikking. Ze delen in het MKB RadioCafé al hun dromen, drijfveren en geheime tips en tricks, in goed gesprek met gastheer Bram Donkers vanuit de MKB Radio-studio’s in het absolute centrum van ons land.

E-book Eerste hulp bij Groeien

Deze nieuwe editie begint met een ondernemersverhaal waar de spanning en sensatie van af druipen: Eddy Guyt was visboer, maar groeide door tot eigenzinnig uitgever. Hij is 100% NL. Martin van Zelst is de ondernemer achter lamp123.nlen hij won onlangs de Admarkt Topaward Jonge Ondernemer 2015 van Marktplaats Zakelijk.

We weten allemaal dat we onze online informatie goed beveiligd moeten hebben. Maar welke gevaren liggen er op de loer en wat kun je ertegen doen? Jeroen Lak van IT Services Group licht de risico’s en oplossingen toe.

Buffi Duberman helpt niet alleen Nederlandse exportartiesten af van hun pijnlijke steenkolenengels, maar ook ondernemers hebben een beperkte woordenschat in het Engels. Buffi coacht daarom ondernemers in het grensoverschrijdend presenteren.

Nog een mijlpaaltje in dit RadioCafé: in drie jaar tijd werden er een miljoen stoelen geboekt bij Seats2meet. Mariëlle Sijgers is CEO van Seats2meet en legt het concept uit: je betaalt met sociaal kapitaal, in plaats van echt geld. Inmiddels zijn er 65 locaties, verdeeld over 9 landen.

En dan nog een confronterend onderwerp: je website is te traag. De gemiddelde bezoeker haakt af als het laden langer duurt dan twee seconden. Gelukkig is er licht aan het eind van die tunnel, want Esther Heesakkers en Jeroen Voets van BeatSeconds hebben zich helemaal toegelegd om het opvoeren van digitale snelheid.