Ondernemers worden verder geholpen aan de stamtafel

MKB Radiocafé 18 juni 2015

26 juni 2015 1 minuten

In een frisse aflevering van het MKB RadioCafé komen zaken aan bod die de echte ondernemer verder helpen. Gastheer Bram Donkers doet als kleine zelfstandige zelf ook de dingen die hij het leukste vindt, maar soms hebben ondernemers wat structuur nodig om optimaal te presenteren. Aan de stamtafel verschijnen deze week mede-ondernemers die dat zetje kunnen geven.

Diederik Werdmölder deed als expat leuke dingen in Hong Kong, maar kwam toch terug naar Nederland en startte hier onlangs zijn eigen bedrijf: European Merchant Finance BV. Met een heel ongebruikelijk concept: Diederik financiert mkb-ondernemers door middel van een PIN Voorschot. In de snel ontwikkelende wereld van het microkrediet lanceert hij een nieuwe doorbraak. 

Ondernemers willen graag freewheelen en aanklooien, maar zijn natuurlijk het best geholpen met een goed systeem. Dat vinden Arlo van Sluis en Silvan Stoet, die met hun nieuwe Onderneemsysteem ondernemers helpen om slimmer en efficiënter te werken. En ze hebben een mooi cadeautje voor de luisteraars.

Over pensioenen willen ondernemers eigenlijk niet nadenken, maar Annemieke Schiphuis van Miq in Business schudt de ondernemer wakker. Al tien jaar geleden brak zij met een branchebrede traditie door zonder provisie te werken. 

Welke strategie heb je voor je onderneming? En hoe bepaal je die? Jeroen Kraaijenbrink heeft er een nieuw boek aan gewijd, dat alle eerdere boekenkasten overbodig maakt: The Strategy Handbook. En Jeanette van Stijn is oprichter en directeur van Enneagram Nederland. Wat is dat ook alweer, een enneagram? En hoe bouwde Jeanette er een business mee?