Buitenlandse sausjes aan een happy stamtafel

MKB Radiocafé 9 juli

01 december 2017

De Grand Départ heeft thuisstad Utrecht inmiddels verlaten, maar het wekelijkse MKB RadioCafé blijft nog even in Franse sferen. En we nemen de Tsjechische sferen ook gewoon mee. Bovendien we gaan ons sexy leiderschap opvijzelen, in deze overwegend vrouwelijke editie van dit ondernemerspraatprogramma.

Gastheer Bram Donkers praat eerst over badmutsen: Topsec is een van oorsprong Frans bedrijf dat zwemkleding en -accessoires verkoopt via automaten. Een prijswinnend concept, dat de 'Trophée du Commerce France - Pays-Bas' in de wacht sleepte. Sabine Vergroesen van Topsec Equipment en Leontine van den Herik van de Franse KvK zijn in de studio.

Travelxperience slaat een brug tussen Tsjechië en Rotterdam, met twee kantoren en een tweetalige aanpak. Ivana Vyskocilova en Angela Cleypool zijn de kersverse ondernemers achter dit merk.

“Happy ondernemers zijn succesvoller". Dat is de titel van het nieuwe boek van Ruth Sinkeler. Ze schuif aan de stamtafel met een positieve boodschap: als je beter in je vel zit en positieve energie uitstraalt, zal je meer succes hebben bij je klanten. 

Iedereen appt, maar waarom appen bedrijven nog niet met hun klanten? Omdat ze niet weten hoe dat moet. Serial entrepreneur Alexander Wijninga is terug aan onze cafétafel, om uit te leggen hoe je dat regelt.

En nog zo’n diepgravende levensvraag: hoe zorg je ervoor dat jouw werknemers vitaal blijven? Jan Hobbelen van Fysergo helpt ons verder.

Auteur

Bram Donkers