RadioCafé XXL in extra lange zomereditie

MKB Radiocafé 16 juli 2015

28 juli 2015

Het is hoog zomer in het MKB RadioCafé. Daarom zetten we een tandje bij en presenteren een extra lange aflevering van deze ondernemerstalkshow. Bram Donkers ontvangt in deze XXL-editie weer heel wat gasten aan zijn overvolle stamtafel.

Daniëlle de Jonge vertelt allereerst over de nieuwe klantrelatie. Zij is auteur van het boek ‘Human2Human’. Ook te gast: Michiel Steenman; hij is niet alleen lector Supply Chain Finance, maar heeft ook een cool verhaal over hoe we binnen elke branche de financieringsproblemen kunnen oplossen door allemaal meteen te betalen.

Pieter Lacroix heeft ander schrikbarend nieuws in deze uitzending: als je je informatiebeveiliging niet goed hebt geregeld, loop je het risico op een boete van het CBP ter hoogte van 810.000 euro. Ook Bas Voermans heeft een goede sales pitch: hij onderneemt met zijn BICT Groep, een totaaldienstverlener in ICT. Zitten we in tijden van diepgaande specialisatie op zo’n partner te wachten?

Met de zogenoemde Participatiewet vraagt de overheid ondernemers extra banen te creëren voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Volgens ondernemer Hans Hogeveen is dat makkelijker gezegd dan gedaan.

Erik in ’t Groen is ex-bankier die ervan overtuigd is dat we nu nog in zwaar weer zitten, maar dat hij ondernemers die moeten vechten voor het voortbestaan van hun onderneming uit de brand kan helpen.

Emilie van de Wijer en Noëmie Vanherf ondernemen in zingeving.  Ze hebben het bedrijf Seneca opgericht, dat vanuit het humanisme geestelijke begeleiding geeft. En tot slot schuift Walter Drieenhuizen aan tafel, hij neemt ons mee in de wondere wereld van de Bitcoin.

Ga dus lekker languit en laat je zowel inspireren als bijpraten in deze zonnige zomerversie van dit dubbeldikke MKB RadioCafé XXL.

Auteur

Bram Donkers