Blauwe envelop is binnenkort verleden tijd

Belastingdienst gaat volledig elektronisch communiceren

20 oktober 2015 1 minuten

Goed nieuws; over twee jaar zul je nooit meer een blauwe envelop op de mat vinden! Dat betekent echter niet dat je geen belasting meer hoeft te betalen. Sorry. De belastingdienst heeft akkoord gekregen vanuit de Eerste Kamer dat het in de toekomst volledig digitaal mag communiceren met burgers en bedrijven.

De Eerste Kamer heeft ingestemd met het wetsvoorstel Elektronisch Berichtenverkeer (EBV). Dat stelt de Belastingdienst in staat de eerste stappen te zetten naar volledig digitaal berichtenverkeer van en naar burgers en bedrijven. Over twee jaar moet alle communicatie met de belastingdienst volledig digitaal gaan. De blauwe Belastingdienst envelop, die dit jaar zijn 100ste verjaardag viert, gaat daarmee verdwijnen.

Staatssecretaris Eric Wiebes zal woensdag 14 oktober om 13.00 uur bij het Ministerie van Financiën op een ludieke manier het startsein geven voor de campagne die het afscheid van de blauwe envelop inluidt. Hij zal daarbij de stapsgewijze invoering van het digitale berichtenverkeer verder toelichten.

Vanaf woensdag 14 oktober kunnen ondernemers en particulieren terecht op Belastingdienst.nl/digitalepost voor meer informatie.

Auteur

Raphael Klees

Elke week probeer ik ondernemers in Nederland te inspireren en vooruit te helpen. Dat doe ik als redacteur en hoofdredacteur van verschillende zakelijke websites. Mijn doel is de informatie voor bedrijven zo helder en duidelijk mogelijk te maken. Daardoor kunnen ondernemers zich snel weer richten op hun bedrijfsvoering.