Derde editie MKB Export Award van start

Maak je ambitieuze internationale plannen waar

01 december 2017 2 minuten

Ondernemers met internationale ambities kunnen zich met ingang van vandaag aanmelden voor de derde editie van de MKB Export Award, een initiatief van MKB-Nederland, TNT en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) in samenwerking met taleninstituut Regina Coeli. De uiteindelijke winnaar van deze exportprijs krijgt een flinke duw in de rug om zijn doel te verwezenlijken.

De verkiezing is bedoeld voor mkb-ondernemers die de potentie hebben om met succes de grens over te gaan of hun internationale activiteiten willen uitbreiden. Met de MKB Export Award willen deze organisaties mkb-ondernemers stimuleren hun mogelijkheden te verkennen.

Inschrijven

Ondernemers kunnen zich met ingang van vandaag voor de MKB Export Award 2015 inschrijven op de website www.mkbexportaward.nl. Hier kunnen zij aangeven welke (nieuwe) markt(en) zij willen veroveren en met welk product of dienst. Ook dienen zij hier hun internationale ambities motiveren. De inschrijving sluit op 17 februari 2016.

Competitie

Uit alle deelnemers kiest een deskundige jury begin maart de top 3 op basis van het profiel, de internationale plannen en de motivatie. Na een aantal aanvullende vragen wordt de uiteindelijke winnaar door de jury bepaald.

Prijs

De winnaar van de MKB Export Award 2015 maakt een vliegende start bij het verwezenlijken van zijn of haar internationale ambities. De winnaar krijgt een exportcheque van TNT t.w.v. €15.000, een jaar lang kosteloos lidmaatschap van MKB-Nederland, een Zakenpartnerscan van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland en een driedaagse talencursus naar keuze van taleninstituut Regina Coeli (“de nonnen uit Vught”).

Winnaar MKB Export Award 2014

Marieke Havermans van Onora bv uit Den Bosch, de winnares van vorig jaar, noemt de MKB Export Award “een fantastische prijs”. “Mijn bedrijf is hierdoor in het zadel geholpen. Door de financiële prijs kon ik mijn mallen naar Nederland laten verschepen. Daarnaast heeft het mij ontzettend veel pr opgeleverd. Ik stond in bijna alle nationale dagbladen, was te horen op BNR Nieuwsradio en ik ben op televisie geweest. De MKB Export Award verandert je van een starter met een leuk idee in een starter die serieus wordt genomen.” De eerste editie van de MKB Export Award werd in 2013 gewonnen door Dovideq Medical uit Deventer.

Volg #MKBExportAward op Twitter en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen!