Van den Hurk: "Zelf bepalen naar welke zorgverlener ik ga"

3 vragen aan een ondernemer over zorgverzekeringen

01 december 2015 2 minuten

Nu is hét moment om eens goed na te gaan of je zorgverzekering nog wel bij je past. Fer van de Hurk is eigenaar van FysioCentrum Hees. Het is een fysiotherapiepraktijk met vele specialismen verenigd onder één dak. Hij heeft 20 medewerkers waarbij goede zorg en een gezonde leefstijl hoog in het vaandel staan. Hoe heeft hij zijn zorgverzekering en die van zijn werknemers geregeld?

Wat is voor jou belangrijk bij het kiezen van een zorgverzekering?

"Ik weet door mijn vakgebied precies wanneer het oversluitmoment is. Vorig jaar ben ik overgestapt naar een andere zorgverzekering. Ik heb daarbij gekeken naar wat bij mij past. Een aantal jaar geleden had ik al de aanvullende tandartsverzekering eruit gedaan. Destijds kostte mij dat meer dan als ik de rekeningen zelf zou betalen. Ik vind de vrije artsen keuze erg belangrijk. Omdat ik vind dat ik zelf mag weten naar welke zorgverlener ik ga."

Welke keuze heb je gemaakt?                 

"Ik heb gekozen voor slechts een kleine aanvullende verzekering. Ik kijk vooral naar wat ik nodig heb voor mijzelf en m’n gezin. De fase waarin ik nu zit, heb ik niet veel zorg nodig. En ik heb gekozen voor een verhoogd eigen risico. Ik bespaar nu, en durf het risico te nemen. Mocht ik zorg nodig hebben, dan betaal ik daar gewoon voor. Zo kijk ik ernaar. Ik heb zelf wel een arbeidsongeschiktheidsverzekering."

Heb je voor je medewerkers iets geregeld?

“Ik heb nu twintig medewerkers, daar heb ik geen collectieve zorgverzekering voor geregeld. Stel dat ze ziek worden, dan is het verzuim goed geregeld. Waarom geen collectief? Mijn beroepsgroep valt niet onder een cao en een collectieve verzekering is niet gebruikelijk. Ik heb het zelf ook nooit gehad. Mijn werknemers hebben heel veel verschillende wensen en er is zo’n wildgroei aan zorgverzekeringen. Ik denk dat al die wensen lastig in een collectief pakket te verzekeren zijn.”

Tip van Fer voor andere ondernemers:                        

“Een gezonde maatschappij, zorgt voor een gezonde economie. Op macroniveau, maar zeker ook op microniveau. Investeer in gezond personeel en stimuleer ze gezond te leven. Mijn therapeuten promoten juist zelf ook bewegen en een gezonde lifestyle. Zelf stimuleer ik mijn personeel ook door bijvoorbeeld het sponsoren van een marathonloop, wandeling of fietstocht. Ik ben graag bereid om ze daarbij te helpen.”

Auteur

Patty Sjerps