Embedded techniek workshops

Concurrentiepositie MKB sterker door integratie

15 december 2009

Embedded techniek toepassen bij MKB bedrijven zorgt voor een toegevoegde waarde. Naar aanleiding daarvan wordt het project ‘Embedded in Producten’ gestart in het noorden van Nederland

Embedded techniek is de integratie van elektronische systemen in gebruiksartikelen of apparaten. Het vergroot de mogelijkheden van een product, bijvoorbeeld door het product te ontsluiten naar de buitenwereld via een draadloze verbinding.

In het kader van het project ‘Embedded in Producten’ worden drie workshops georganiseerd (21 mei in Emmen, 30 mei in Groningen en 11 juni in Leeuwarden) waarin de voordelen van embedded techniek aan de hand van concrete voorbeelden in beeld worden gebracht. Deze workshops zijn kosteloos toegankelijk voor ondernemingen uit de doelgroep. In vervolg op deze workshops is het voor ondernemingen mogelijk individueel advies en ondersteuning te verkrijgen, gericht op de implementatie van embedded techniek in het eigen bedrijf.

‘Embedded in Producten’ is een samenwerkingsverband van de Noordelijke Hogeschool Leeuwarden, de Hogeschool Drenthe, ICT Embedded BV en het TechnologieCentrum Noord-Nederland. Het project wordt medegefinancierd door het Samenwerkingsverband Noord-Nederland, EZ/KOMPAS.

Bron: www.gic.nl