Top 10 na 10 jaar MKB Servicedesk

Best gelezen artikelen 2006 - 2016

15 juli 2016 2 minuten

Dit jaar bestaat MKB Servicedesk tien jaar! Met ruim 350.000 unieke bezoekers per maand is mkbservicedesk.nl uitgegroeid tot de belangrijkste online vraagbaak voor ondernemers. Welke artikelen scoorden het beste?

Word lid van MKB Servicedesk

1. Verlofregelingen

De meest gestelde vraag door ondernemers in het midden- en kleinbedrijf ging over verlofregelingen. Namelijk: Welke verlofregelingen zijn in de wet vastgelegd? In het artikel worden alle wettelijke regelingen rond verlof voor personeel opgesomd en besproken.

2. Bevrijdingsdag

Van oudsher wordt MKB Servicedesk goed bezocht rond feestdagen. Veel ondernemers (en werknemers) zoeken op Google vaak nog vlak voor of zelfs op de dag zelf (!) naar het antwoord of die dag een verplichte vrije dag is. De meest gestelde vraag op dit gebied is: 5 mei Bevrijdingsdag: verplichte vrije dag of niet?

3. Balans maken

'Hoe maak ik een balans?' is op financieel gebied de meest gestelde vraag. Ook vragen over omzet, winst-verliesrekening en begrotingen scoren goed.

4. Goede vrijdag

Ook rond Pasen is er veel extra bezoek op MKB Servicedesk. Er is ieder jaar onduidelijkheid over Goede Vrijdag, want is Goede Vrijdag een verplichte vrije dag of niet?

5. Financiële ratio's

'Wat zijn financiële ratio's?' bleek de afgelopen tien jaar ook een prangende ondernemersvraag. In het artikel wordt uitgelegd wat liquiditeit, rentabiliteit en solvabiliteit zijn en hoe je deze ratio's kunt berekenen.

6. Businessplan

Geen onbelangrijke vraag: Hoe stel ik een ondernemingsplan op? We hebben er de afgelopen jaren veel artikelen over geschreven, video's over gemaakt en whitepapers en sjablonen geproduceerd. Toch scoorde het artikel met daarin een duidelijke opsomming van de eisen veruit het beste. 

7. Vakantiegeld

Nog zo'n onderwerp wat ieder jaar weer de kop opsteekt: het uitbetalen van vakantiegeld. Wanneer moet dat ook alweer gebeuren en hoeveel is het? Het artikel verdient een mooie zevende plek in onze top 10 over 10 jaar.

8. Werkrooster

In het artikel 'Hoe maak ik een werkrooster?' staan een handig stappenplan en tools om een werkrooster te maken. Ook dit is iedere maand weer een goed scorend artikel.

9. Vrije dagen

Een overzicht van feestdagen en vrije dagen zorgt ook voor een constante stroom aan bezoek.

Wanneer ben ik wettelijk verplicht personeel vrij te geven?

10. CAO

'Onder welke CAO valt mijn onderneming?' blijkt ook een publiekstrekker te zijn, met opnieuw een praktisch antwoord voor ondernemers.

Daarmee sluiten we onze top 10 af. Op naar nog eens tien jaar! We blijven je graag helpen met het antwoord op jouw ondernemersvraag.

Auteur

Raphael Klees

Elke week probeer ik ondernemers in Nederland te inspireren en vooruit te helpen. Dat doe ik als redacteur en hoofdredacteur van verschillende zakelijke websites. Mijn doel is de informatie voor bedrijven zo helder en duidelijk mogelijk te maken. Daardoor kunnen ondernemers zich snel weer richten op hun bedrijfsvoering.