Laat je verbazen door de trends in webdesign

Partnercontent

15 november 2016 2 minuten

Dat de online wereld nooit stilstaat, weet jij als ondernemer als geen ander. Die continue beweging zorgt ervoor dat dingen het ene moment nog ‘hot’ zijn en het andere moment ‘not’. Vooral in webdesign zijn deze trends goed te zien. Om je te inspireren zetten wij de trends voor je op een rij.

  • Scrollen

Na de onepagers (de hele website op 1 pagina onder elkaar), zet de scroll trend zich door. Niet alleen de homepage wordt langer, ook achterliggende pagina’s doen mee. Door middel van anchor links, verwijs je de bezoeker van je website naar het juiste onderdeel op de pagina. De reden dat steeds meer mensen hun website op deze manier tonen is de groei in het gebruik van mobiele apparaten: scrollen is prettiger en sneller dan klikken op een klein scherm.

  • Storytelling

Goede content is cruciaal voor een website. Lukt het je om je verhaal door middel van unieke content te vertellen, dan ben je je concurrenten een grote stap voor. Bezoekers willen namelijk ‘aan de hand’ worden meegenomen en dat lukt alleen als je hen op een logische manier door de site heen ‘praat’.

  • Eigen beeldmateriaal

Maak gebruik van eigen foto’s in plaats van stockmateriaal (foto’s afkomstig van beeldbanken). Hierdoor ben je ervan verzekerd dat niemand anders hetzelfde beeld gebruikt en dat zorgt natuurlijk voor een unieke ervaring voor de bezoeker. En uniek wil je zijn, hoe zorg je er anders voor dat bezoekers je niet vergeten?

  • Groot font

De afgelopen tijd speelde typografie al een belangrijke rol in webdesign. Het was en is een manier om een bepaalde sfeer neer te zetten. Komende jaar zien we dat de fonts groter en groter worden.  Ook de header nemen steeds meer ruimte in.

Voorbeeld: Tiny Giant’s website is een goede voorloper op dit gebied. Zij tonen grote typografie zodra je op de homepage terecht komt. Het zorgt voor een visueel statement en wordt niet snel gemist.

  • Full screen video’s Video’s vormen een steeds dominanter onderdeel van de content op een website. De reden is simpel: men houdt meer van kijken dan van lezen. Daarnaast is het voor een bedrijf ook veel makkelijker om door middel van bewegend beeld emotie over te brengen. Het verhaal wordt beter neergezet.

Voorbeeld: Deneen Pottery toont direct bij het openen van de homepage een full screen video.

Voldoet jouw website aan de nieuwste trends? Doe de gratis webcheck