5 tips om te stoppen met twijfelen

Ga ervoor!

08 september 2017

Twijfel kan je succes in de weg staan. Deze vijf tips helpen je om ermee te stoppen.

Voorbeeld offerte

  1.  Wees uniek — Er is maar één persoon op deze wereld met jouw kennis en mogelijkheden. Maak hier gebruik van! Ga niet de visie van iemand anders achterna en probeer geen kopie te maken en dit maar de markt in te brengen omdat het zo makkelijk is. Wees uniek. Creëer een product dat echt bij jou past en jouw naam 100% met trots kan dragen. Dit is een zeer sterk teken dat je iets doet waar je goed in bent en met trots kan verkopen. Er is dan geen twijfel meer mogelijk.

  2. Onderneem actie — Ga niet zitten afwachten tot je een keer “zin” hebt om iets te regelen. Hak knopen door, ga er volledig voor en stop niet totdat je klaar bent. Dit zal je zo veel voldoening geven dat het je nog veel meer energie geeft dan dat je er in het gestopt. Als je die “flow” hebt gevonden, dan ben je niet meer te stoppen!

“Twijfel is een gevolg van weinig doorzettingsvermogen” - Ralph A. Karseboom

  1.  Plan je dag — Pak een notitieblok of een planner en plan je dag van uur tot uur vooruit. Op deze manier houd je zeker 2 uur meer over op je werkdag wat je veel productiever zal maken. Je klant zal verbaast zijn hoeveel jij wel niet op een dag voor elkaar krijgt! Als ondernemer mag het duidelijk zijn dat je klanten hier heel content mee zijn. Als je je dag hebt gepland zal twijfel ook niet meer mogelijk zijn. Jij hebt al aan jezelf voorgelegd wat je moet gaan doen die dag.

  2. Niets is onmogelijk — De wereld zit vol met mensen die hun dromen en doelen hebben opgegeven. Ze stoppen bij de eerste beste tegenslag, of denken heel lang over starten en starten vervolgens niet. Deze mentaliteit zal je nooit ergens brengen, althans niet op een goede bestemming. Je kunt alles doen wat je zelf denkt dat je kunt, als je maar het juiste plan van aanpak hebt.

“Het leven is een verzameling van ervaringen, zorg er voor dat ze positief zijn” - Ralph A. Karseboom

  1. Blijf vooruit kijken — Je moet je aandacht voortdurend gericht hebben op de toekomst in plaats van het verleden. Wat gaat je morgen doen? Wat kun je doen dat nog nooit is gedaan? Kijk door je voorruit, niet je achteruitkijkspiegels. Geef niet te snel op, blijf doorgaan en blijf pushen. Opgeven heeft nog nooit iemand succesvol gemaakt.

Op je succes!