MKB-Nederland en NEVI lanceren gids Eerste Hulp bij Inkopen

Slimme inkoop zorgt voor harde resultaten in het mkb
De Nederlandse Vereniging voor Inkoopmanagement (NEVI) en MKB-Nederland willen ondernemers helpen beter en vooral slimmer zaken met elkaar te doen door hun inkoopprocessen te verbeteren. Zo kunnen zij innovaties aanjagen, gezamenlijk verspillingen tegengaan en zorgen voor een concurrerende ‘supply chain’ met harde resultaten.
Download het E-book inkopen
Klik hier
direct naar MijnMKB
downnload
Meer weten over inkopen?
Klik hier
Neem een kijkje in ons dossier!
Lees verder

Ter gelegenheid van het 60-jarig bestaan schenkt NEVI de leden van MKB-Nederland ‘Eerste Hulp bij Inkopen’. NEVI-directeur Erik de Bruine heeft in Rotterdam het eerste exemplaar  aan de voorzitter van MKB-Nederland Michaël van Straalen uitgereikt.

“De levensader van je bedrijf.” Zo typeert een van de geïnterviewde ondernemers in het boek ‘Eerste hulp bij Inkopen’ het belang van inkoop. Organisaties concentreren zich scherp op hun kernactiviteiten en kopen dus meer en meer in. En dat levert directe winst op. Dat kan in geld zijn door scherpe prijsafspraken te maken, maar met slimme inkoop is zoveel meer te te behalen: een verkorte time to market van nieuwe producten bijvoorbeeld, het minimaliseren van toeleveringsrisico’s of door bij productontwikkeling en verduurzaming nauw samen te werken met de juiste toeleveranciers.

Maar hoe organiseer je dat als ondernemer, inkoop die professioneel is en waarde creëert voor je bedrijf? De praktijk is weerbarstig en professioneel inkopen is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Bij veel bedrijven in het MKB is inkoop nog geen verankerd onderdeel van de organisatie, maar iets wat ‘er bij wordt gedaan’ door de ondernemer zelf of bij de administratie.

Dat is precies de aanleiding voor het verschijnen van het interactieve boek Eerste Hulp bij Inkopen.
De Nederlandse Vereniging voor Inkoopmanagement (NEVI) en MKB-Nederland hebben de handen ineengeslagen en het allereerste inkoophandboek voor het mkb geschreven. Vijf inhoudelijk deskundige auteurs vertalen hun kennis en ervaring naar nuttige instrumenten, tips en ideeën. Vijf ondernemers vertellen welke plek inkoop inneemt in hun bedrijf.

Eerste Hulp bij Inkopen past in de reeks Eerste Hulp bij-boeken over ondernemersthema’s die MKB-Nederland de afgelopen jaren met diverse partners heeft ontwikkeld. Eerder verschenen bijvoorbeeld Eerste Hulp bij Online Ondernemen, Aanbesteden, Internationaal Ondernemen en Innovatie.

Het boek is kosteloos te downloaden in MijnMKB


Dossiers

Praat met ons mee op

Van Spaendonck Groep B.V
Postadres
Postbus 90154
5000 LG . Tilburg

Bezoekadres:
Reitseplein 1
5037 AA . Tilburg
Tel: 088 652 00 50

Toegevoegd

U kunt verder winkelen of de bestelling afronden.

Afronden
MKB Servicedesk maakt gebruik van cookies
/7158/cookieverklaring-mkb-servicedesk.htm
 Meer informatie
 Melding sluiten