Vrijheid maakt beste in je los

Treinavontuur leverde Wout waardevolle lessen op

21 februari 2020 2 minuten

Als ondernemer houd je enorm van je vrijheid, dat maakt het beste in je los. Lees wat Wout van Wengerden ondernam, toen hij in alle vrijheid drie dagen lang onbeperkt met de trein door het land mocht.

Hulp van andere ondernemers

Onderweg ontmoette hij tal van andere ondernemers, die zijn avontuur hielpen slagen.  Daarvoor moest Wout creatief denken, hen een goed aanbod doen en zorgen dat iedereen  tevreden werd met het eindresultaat. Over dit ondernemen in alle vrijheid maakte Wout een heel gaaf filmpje dat inmiddels al door vele duizenden is gedeeld op Facebook.

Tot een paar jaar geleden was Wout polsstokhoogspringer, hij werd er zelfs meervoudig Nederlands kampioen mee. Zijn drive en vasthoudendheid zet hij sindsdien in voor zijn platform KwetsbareHeld.nl, waarop hij zijn belangrijkste lessen als ondernemer deelt.

Regel het maar

Met een onbeperkte businesscard crosste hij op ons verzoek drie dagen door het hele land, via Groningen en vervolgens naar Limburg. Daar hoorde ook een leenauto bij, plus een degelijke geelblauwe stationsfiets. Maarrrrrrr: verder mocht hij geen cent uitgeven, hij moest dingen ter plekke maar zonder cash zien te regelen.  Wout: “Zo wist ik in Noordpolderzijl terecht te komen, bijna helemaal bovenin Groningen.”

Met zijn innemende enthousiasme en creatieve ideeën wist hij vanalles te regelen bij de vele ondernemers die hij ontmoette. Maaltijden, overnachtingen, zelfs een kaart van Nederland om zijn reis mee te plannen. “Allemaal in ruil voor wat aandacht in mijn vlog, haha. Want zo werkt dat als echte ondernemer”, zegt hij in zijn video.

De fanatiekste ondernemer in je wordt wakker

“Als je je openstelt voor kansen, zie je ineens dat ze voor het oprapen liggen”, ontdekte Wout. Door het reizen, de inspirerende ontmoetingen én zijn volledige vrijheid, werd de fanatieke ondernemer in hem wakker. “Dat leverde me uiteindelijk dertien inzichten op, die eigenlijk enorm logisch lijken maar waar je al heel snel aan voorbij gaat.”

Wouts basistips voor elke ondernemer:

Auteur

Frank van Rutten