Werk samen, anders game over!

Inspiratie voor de wereld van gaming

05 september 2017 1 minuten

Nederland staat weer mooi op de kaart als gameland. De videogame Horizon Zero Dawn van het Amsterdamse Guerilla Games verovert in amper twee weken tijd de harten van gamers overal ter wereld.

Boek: Toptrends voor Ondernemers

Inspirerend ook voor de talloze kleinere game-ontwikkelaars in ons land, die voor grote uitdagingen staan. Aan hen namelijk de taak om hun mannetje te staan tussen de grote producenten met veel meer tijd en geld. Vergeet niet dat er zes jaar aan deze game is gewerkt, door meer dan 250 mensen en met een mediabudget van meer dan 45 miljoen euro.

Daardoor voelt het voor veel ontwikkelaars als een onmogelijk voorbeeld. Vaak wordt er namelijk in kleine teams gewerkt met een klein budget. Geen reden tot pessimisme, volgens Dutch Game Garden. Wie namelijk niet groot is, moet samenwerken.

Gebundelde kracht

Volgens Dutch Game Garden waarin de kleine makers zijn verenigd, moeten de kleine onafhankelijke game-makers op allerlei gebieden de handen ineen slaan. Tegen de enorme budgetten binnen de miljardenindustrie zijn ze anders echt niet opgewassen.

In tal van andere sectoren gebeurt eigenlijk precies hetzelfde: alleen vernieuwende en verrassende samenwerkingen slagen erin dichte markten weer open te breken, denk aan het bekende Senseo-effect van Philips en Douwe Egberts samen.

The next level

Samenwerken is dus vooral een kans op nieuw bestaansrecht. Of om in game termen te blijven: the next level. En dat klinkt heel wat beter dan Game Over, toch?

Auteur

Pauline Veenstra

Als freelance copywriter schrijf ik voor veel verschillende ondernemersplatforms, waaronder MKBSD. Ik vind het ontzettend leuk om de verhalen van ondernemers vast te leggen, het starten van een eigen bedrijf is immers een groot avontuur! Verder houd ik ervan om complexe thema’s als financiering en belastingzaken uit te leggen op een manier die voor iedereen begrijpelijk is. Zo hoop ik jouw leven als ondernemer net wat gemakkelijker te maken.