Haal alles uit je personeel

Is een passie-prestatiecontract de oplossing?

24 april 2017 1 minuten

Wat iedere ondernemer wil weten: hoe haal je nou meer uit je medewerkers? Zakendokter Alex Klein pleit voor passie-prestatie-contract. Wie droomt er nou niet van gepassioneerde en op en top gemotiveerde medewerkers? Want laten we eerlijk zijn: soms valt de praktijk tegen…

Volgens bedrijvenprofessor Alex Klein moet je daar dan ook gewoon afspraken over maken. Hij stelt een passie-prestatiecontract voor: wie niet meer gemotiveerd is, zou je makkelijker moeten kunnen ontslaan.

  • Ongemotiveerd personeel zet de rem op je bedrijf. iedereen kan een baaldag hebben, maar wie elke dag met een lang gezicht op z’n werk verschijnt is natuurlijk niet op de goede plek.

  • Alex Klein heeft het effect van gepassioneerd personeel op bedrijven onderzocht en wetenschappelijk bewezen.

  • Waarom zou je niet mogen verwachten van je medewerkers dat ze zich 100% inzetten? Nou hoeft dat niet per se in een contract, je kan maximale inzet ook onderdeel maken van je kernwaarden: je gaat er keihard voor of anders helemaal niet.

  • Als ondernemer bepaal je zelf wie er in je team komt, wat een nieuwe medewerker moet kunnen en welke ambitie en inzet je verwacht.

Denk er dus eens over na voordat je de volgende keer met een sollicitant aan tafel zit. Hoe kun je inzet en betrokkenheid onderdeel laten uitmaken van je bedrijfscultuur? Teams waarin iedereen zich even hard inzet, zijn het gelukkigst en komen het verst!

Auteur

Frank van Rutten