Gebruik van nieuwste technologie

Wetenschappelijke onderbouwing
Wanneer je een product op de markt brengt gebaseerd op nieuwe technologie, is er sprake van technische innovatie. Bedrijven die een onderneming starten rondom een technische innovatie worden ook wel technostarters genoemd.
Wanneer je de nieuwste technologie gebruikt kun je vaak op een goedkopere en efficiëntere manier een bestaand product of proces opleveren, of je krijgt een kwalitatief hoogwaardiger of zelfs totaal nieuw product. Hierdoor heb je een enorme voorsprong op de concurrentie. Je zult je product echter wel wetenschappelijk moeten onderbouwen.
 
Waarom heb ik een wetenschappelijk rapport nodig?
Nieuwe technologie biedt meestal een oplossing voor een probleem of vult een gat in de markt. Doordat de technologie nieuw is zal er weinig tot niets bekend zijn over deze technologie. Investeerders zullen dus sceptisch en terughouden zijn. Ook al heb je jezelf en de mensen om je heen overtuigt van je product, het is van belang ook een wetenschappelijk rapport op te stellen waarin aangetoond wordt dat je product ook daadwerkelijk doet wat jij belooft. Het is onderdeel van je businessplan. Investeerders hoeven je dan niet meer op je woord alleen te geloven: je kunt ze een document overhandigen waarin je bewering wetenschappelijk onderbouwd wordt. Maar waar haal je zo snel een wetenschappelijk rapport vandaan? Stel je zelf van te voren een aantal vragen:
 • Wat wil ik weten?
  Het is belangrijk voor jezelf goed te formuleren wat het nou eigenlijk is waar je een antwoord op wilt hebben. Als je een goede onderzoeksvraag hebt weten te formuleren kun je beter besluiten waar je je wetenschappelijk rapport vandaan gaat halen. Benader je een Universiteit, een andere kennisinstelling of is het rapport ook op te stellen door een student?
 • Wanneer wil ik het weten?
  De ene kennisinstelling zal sneller een antwoord op je vraag kunnen geven dan een ander. Wanneer je het rapport door een student laat opstellen kan het ook wat langer duren. Het is dus van belang dat je de urgentie van het onderzoek goed inschat. Aan de hand hiervan kun je bepalen wie je benadert voor een wetenschappelijk rapport.
 • Wat is mijn budget?
  Het verkrijgen van een wetenschappelijk rapport kost geld. Bij de ene kennisinstelling ben je echter meer kwijt dan bij de ander. Een student inschakelen is veruit de goedkoopste oplossing. Bepaal wat je budget is en kijk welke oplossing hier het best bij past.
De MKB Servicedesk is gespecialiseerd in het maken van de koppeling tussen bedrijven en studenten. Wanneer u een wetenschappelijk rapport nodig heeft neem dan contact op met de MKB Servicedesk. Wij kunnen dan advies geven over wat de beste oplossing is voor jouw onderneming en je in contact brengen met de juiste mensen.
 
Ondersteuning
Voor de Nederlandse economie zijn technostarters van groot belang omdat ze grensverleggend onderzoek doen waardoor het kennisniveau van Nederland omhoog gaat. Voor jou als ondernemer betekent dit dat wanneer je met een product gebaseerd op nieuwe technologie de markt wil betreden je op steun van de overheid kan rekenen. Hier lees je welke programma’s en netwerken het ministerie van Economische Zaken heeft opgezet om ondernemers te helpen bij de start en groei van hun bedrijf. SBIR (Small Business Innovation Research Programme) is een programma waarbij de overheid opdrachten op het gebied van innovatief onderzoek uitbesteedt aan het MKB met als doel grensoverschrijdend onderzoek te stimuleren.
 
Er zijn ook een aantal andere instanties die je kunnen helpen met het op de markt brengen van een technologische vernieuwing.
 • TechnoPartner
  TechnoPartner helpt mensen die op basis van een technische vinding een onderneming starten. Daarvoor richt zij zich met haar activiteiten tevens op kennisinstellingen, universiteiten, grote ondernemingen, banken en investeerders.
 • NOVU
  De Nederlandse Orde van Uitvinders, kortweg de NOVU, is de beroepsorganisatie van uitvinders, productontwikkelaars en onderzoekers in Nederland. De NOVU ondersteunt haar leden vanuit een onafhankelijke positie bij het gecompliceerde traject 'van idee tot markt'. 
 • LiveWIRE
  LiveWIRE helpt technisch innovatieve ondernemers met de ontwikkeling van hun bedrijf. Met het bieden van persoonlijke begeleiding en een professioneel netwerk.
 • KNAW Onderzoek Informatie
  De Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen, afdeling Onderzoek Informatie kan je helpen bij het vinden van de juiste personen voor de wetenschappelijke onderbouwing van je product.
Kortom
Een onderneming baseren op de nieuwste technologie is een sprong in het diepe, er is namelijk nog weinig bekend. Maar dit kan ook in je voordeel werken. Het is belangrijk om een goede wetenschappelijke onderbouwing te hebben. Wanneer je technisch innoveert kun je op steun van de overheid rekenen. De MKB Servicedesk kan je helpen je met de juiste mensen in contact te brengen voor je wetenschappelijke onderbouwing.

Praat met ons mee op

Van Spaendonck Groep B.V
Postadres
Postbus 90154
5000 LG . Tilburg

Bezoekadres:
Reitseplein 1
5037 AA . Tilburg
Tel: 088 652 00 50

Toegevoegd

U kunt verder winkelen of de bestelling afronden.

Afronden
MKB Servicedesk maakt gebruik van cookies
/7158/cookieverklaring-mkb-servicedesk.htm
 Meer informatie
 Melding sluiten