MijnMKB is vernieuwd!

Ondernemen doe je samen

05 maart 2019

In 2012 lanceerden we samen met MKB Nederland de eerste versie van MijnMKB. Hier hebben de afgelopen zes jaar meer dan 60.000 ondernemers een account aangemaakt. Maar er ontbrak iets... Nu niet meer!

Zes jaar geleden kon je voor het eerst lid worden van MijnMKB. Met jouw MijnMKB-account kreeg je toegang tot veel content waar jij als ondernemer wat aan had, zoals:

  • whitepapers

  • e-books

  • scans

  • onze adviseurs

Ook kon je door middel van je jezelf en je bedrijf laten zien door middel van een publiek profiel. Sinds 2012 hebben 60.000 ondernemers een MijnMKB-account aangemaakt. Maar we merkten dat er iets ontbrak op het platform. Terwijl datgeen onlosmakelijk verbonden is aan ondernemen in het MKB. We misten contact.

Ondernemen doe je samen

Ondernemen doe je niet alleen, ondernemen doe je samen. Samen met een vast of flexibel team, je opdrachtgevers, investeerders, aandeelhouders, compagnons, je omgeving en in veel gevallen ook met je gezin. Je maakt contact met anderen. Een communicatie waarin je geen contact kunt maken, waarin geen dialoog is, dat is eigenlijk geen community. En daar moest verandering in komen. Daarom vonden we het hoog tijd om deze functie toe te voegen.

Nieuw in MijnMKB

We hebben daarom de afgelopen tijd kritisch naar de MijnMKB-community gekeken. Dit hebben we veranderd:

  • Je kunt nu heel makkelijk andere ondernemers opzoeken.

  • Je kunt direct met andere ondernemers chatten.

  • Ondernemers met een MKB-Plus-account kun je naast online ook op de kaart terugvinden.

Deel je verhaal

Je kunt in MijnMKB nog steeds praktische content vinden, zoals whitepapers, e-books en stappenplannen. Maar je kunt er nu ook verhalen van andere ondernemers vinden. Onder Posts lees je verhalen van collega-ondernemers. Heb je een MijnMKB-Basisaccount, dan kun je zowel op de posts als op de content in de bibliotheek reageren. 

Heb je een MijnMKB-Plusaccount, dan kun je meer. Je kunt een vraag stellen aan de community en jouw verhaal of kennis delen via Posts. Je kunt dus jouw unieke content delen met meer dan 60.000 andere ondernemers. Extra fijn: je posts worden ook opgepikt door Google. Meer weten over hoe zo'n Post nou precies werkt? Dat leggen we je hier graag uit.

Elke zondagochtend om 10.00 uur versturen we een 'Weekly Digest' naar jou en de rest van de community. Hierin vind je de meest populaire posts en content van de afgelopen week. 

De ondernemerskalender

In de ondernemerskalender vind je interessante events en inhaakmomenten. Deze kalender vind je terug onder 'Events'. Hier kun je je met jouw MijnMKB-account direct aanmelden. Ook kun je zien welke collega-ondernemers er nog meer naar dit event gaan. 

Wat vind jij ervan?

We vinden het belangrijk dat MijnMKB werkt voor jou. We nodigen je daarom van harte uit om MijnMKB samen met ons verder vorm te geven. Stel je vragen, geef je wensen door, vertel ons wat je mist en wat je juist heel fijn vindt op mijnmkb@mkbservicedesk.nl of reageer direct op de Post in de community!