Het proptechbedrijf SKEPP uit Nederland breidt uit naar Europeselanden

ALBERGEN

29 oktober 2018

Het Nederlandse bedrijf SKEPP wil zijn internationale ambities verder tot uitingbrengen door uit te breiden in het buitenland. De online vergelijkingswebsite voor kantoorruimteopent naast Nederland, België en Duitsland nu ook zijn deuren in Oostenrijk, Zwitserland, Frankrijken Spanje. De Managing Director, Joost Lansink, is zeer tevreden met deze grote stap.

Al vanaf 2013 brengt de organisatie jaarlijks duizenden ondernemers in contact met kantooraanbieders in eigen land en sinds 2017 ook in België en Duitsland. Nu is de tijd gekomen om de stap naar Oostenrijk, Zwitserland, Frankrijk en Spanje te maken. De stap is een logisch gevolg van de sterk groeiende flexibele kantorenmarkt in die landen. Deze industrie is sinds 2010 in de Verenigde Staten jaarlijks met meer dan 20% gegroeid, volgens cijfers van Jones Lang LaSalle (biedt diensten in commercieel vastgoed en investeringsmanagement) en deze markt groeit momenteel ook hard in Europa. SKEPP is een proptechbedrijf. Dat houdt in dat het als vastgoed gerelateerde organisatie door middel van de nieuwste technologieën zowel de huurkandidaat als pandeigenaren zoveel mogelijk wil ontzorgen.

Expansie gepaard met user experience door digitale rondleidingen

SKEPP biedt gebruikers in al deze Europese landen een bijzondere user experience door middel van Virtual Reality rondleidingen. Huurkandidaten kunnen eenvoudig een digitale rondleiding door een kantoorpand aanvragen, waarna de kandidaat een VR-bril toegestuurd krijgt. Op die manier hoeven bedrijven geen dagen meer uit te trekken voor een eerste oriëntatie van nieuwe kantoorlocaties. Het is namelijk mogelijk om meerdere locaties per uur te bekijken, zelfs ’s avonds wanneer de kantoren al lang gesloten zijn. “Deze VR-oplossing is een onderdeel van het streven om de content op een zo hoog mogelijk niveau te krijgen, waar onder meer ook de kwalitatief hoogwaardige foto’s, vooruitstrevende video’s, actuele beschikbaarheid en overzichtelijke plattegronden aan bijdragen”, licht Lansink toe.

Digitaal kantoorinrichting ontwerp op maat door personal designer

Na de virtuele rondleiding ontvangt het bedrijf direct een huuraanbieding in de mailbox. Vervolgens maakt de personal designer van SKEPP een digitaal interieurontwerp voor de kantoorruimte waar de huurkandidaat interesse in heeft. Het interieur kan de kandidaat direct afnemen bij SKEPP, dit is overigens niet verplicht. SKEPP biedt de mogelijkheid om het meubilair te huren of om gebruik te maken van de huurkoop-optie. En ook het kopen van de meubels behoort tot de mogelijkheden.