Geld besparen op je autovakantie?

Deze 4 tips maken je autovakantie net iets goedkoper

07 november 2018

Winter-en zomerbanden, brandstof, wegenbelasting en een autoverzekering. Een auto is een flinke kostenpost. Gelukkig zijn er manieren om geld te besparen.

 1.Bespaar op je brandstof 

Wie met de auto op vakantie gaat, is het meeste geld kwijt aan brandstof. Helaas is daar weinig aan te doen. Om te voorkomen dat je auto brandstof slurpt, is het verstandig om hem niet te zwaar te beladen en rustig te rijden. Check ook zeker even de bandenspanning voor vertrek. Als je rijdt op banden met de juiste spanning ben je minder brandstof kwijt, rijd je veiliger én gaan de banden langer mee. 

2. Haast je niet

Genoeg tijd uittrekken voor de heen- en terugreis is altijd een goed idee. Je kunt de route dan zo uitstippelen dat je langs zo min mogelijk tolpoortjes hoeft te rijden. Kijk natuurlijk wel even of dit opweegt tegen de extra brandstofkosten die je misschien hebt. En als je dan toch door veel binnendoor weggetjes rijdt, vul dan ook meteen je tank bij de tankstations langs deze wegen. Over het algemeen tank je hier goedkoper dan langs snelwegen.

3. Neem je eigen eten mee 

Tankstations zijn heel verleidelijk als je op autovakantie bent en een knorrende maag hebt. Het is goedkoper en gezonder om thuis een ouderwets lunchpakketje te maken. Kies voor licht verteerbare maaltijden, zoals salades met granen en groente. Je hebt dan geen last van suikerpieken en –dalen, waardoor je genoeg energie houdt tijdens de reis. Ook is de kans dat je wagenziek wordt zo klein. 

4. Denk aan de juiste vignetten

Bij de meeste autovakanties in Europa heb je een vignet op je voorruit nodig. 

Deze sticker geeft aan dat je voor de snel- en autowegen tol hebt betaald. Rijd je zonder vignet? Dan riskeer je een flinke boete. Het is goed om te weten dat je de meeste vignetten niet langs de snelweg kunt kopen. Regel dit dus voordat je op autovakantie gaat. 

Al een autoverzekering afgesloten?

Je auto wordt helemaal een flinke kostenpost als je schade hebt. Sluit daarom vandaag nog een autoverzekering af om je hier tegen te verzekeren. Bij InShared kost het afsluiten van een verzekering maar een paar minuten, omdat je alles online regelt. Ook fijn: je betaalt je niet scheel aan premie. Bereken vandaag nog de premie van je nieuwe autoverzekering.