Met welke apps kan ik personeel werven?

Deze applicaties vereenvoudigen de zoektocht
Personeel werven blijft een uitdaging. Gelukkig heeft de technologische ontwikkeling ook de HR-branche aan boord en worden er regelmatig nieuwe apps gelanceerd die het werven van personeel vereenvoudigen. We zetten er vier voor je op een rijtje.

1. Swipen naar de juiste kandidaat met CareerMatch

CareerMatch Talentvolle mensen op het gebied van o.a. development, creatie, online marketing en sales vind je snel met de ‘Tinder voor vacatures’: CareerMatch (voorheen Cocoon-app). De vergelijking met Tinder gaat verder dan het scoren van een succesvolle date; ook de user experience van de CareerMatch komt overeen met de populaire datingapplicatie. Onder andere de mogelijkheid tot swipen helpt je betere beslissingen te nemen en sneller te reageren op vacatures. Alleen al afgelopen maand solliciteerden er meer dan 12.000 mensen via de app.

2. Automatisch een rechtsgeldig contract met Maqqie

Met de app Maqqie vind je niet alleen de geschikte kandidaat voor je (tijdelijke) job, je automatiseert ook heel eenvoudig de rest van het wervingsproces. Dat scheelt je als ondernemer een hoop gedoe en risico’s, wat zeker voor startende ondernemers handig is. Via de Maqqie-app kun je binnen 15 minuten met elkaar aan de slag door in de app een tiental vragen te beantwoorden. Het contract (dat voldoet aan de uitzend-cao) wordt automatisch opgesteld en zelfs de planning, urenregistratie en verloning kun je met Maqqie regelen.

3. Glassdoor scoort door transparantie

Een van ‘s werelds grootste werving- en selectiesites is Glassdoor. Het platform werd opgericht om werkplekken transparanter te maken en functioneert op basis van de gegevens die werknemers delen met de community. Voordeel voor jou als werkgever is dat werkzoekenden worden gescreend en goed geïnformeerd over de banen en de bedrijven waar zij interesse in hebben. In de app selecteer je eenvoudig op vaardigheid, aantal jaren ervaring en zoekgebied.

4. Het meest complete aanbod met Indeed

Indeed noemt zichzelf de meest complete zoekmachine voor vacatures en claimt ook de meest gebruikte vacaturezoekmachine ter wereld te zijn. Meer dan 250 miljoen werkzoekenden gebruiken Indeed maandelijks in 60 landen en 28 talen. Ja, jouw vacature strijdt met 20 miljoen anderen om de aandacht van de beste kandidaten, maar door de eenvoudige zoekmogelijkheden is de kans op een succesvolle match groot. Zo kunnen werkzoekenden jouw vacature bijvoorbeeld tegenkomen als zij op basis van GPS zoeken naar vacatures in de buurt. Je kunt ook zelf op zoek: de app biedt meer dan 90 miljoen CV’s aan.

Indeed heeft een samenwerking lopen met MKB Servicedesk en biedt alle lezers een tegoed van €50 om vacatures te sponsoren. Klik hier om je tegoed te ontvangen.


Praat met ons mee op

Van Spaendonck Groep B.V
Postadres
Postbus 90154
5000 LG . Tilburg

Bezoekadres:
Reitseplein 1
5037 AA . Tilburg
Tel: 088 652 00 50

Toegevoegd

U kunt verder winkelen of de bestelling afronden.

Afronden
MKB Servicedesk maakt gebruik van cookies
/7158/cookieverklaring-mkb-servicedesk.htm
 Meer informatie
 Melding sluiten